Ateliere de cultura Cinematografica pentru copii 11-14 ani

11:00 - 13:00
Sâmbătă 20 Februarie 2016
București

Fundatia Calea Victoriei organizeaza o serie de 5 ateliere de cultura cinematografica, adresate copiilor cu varste cuprinsa intre 11 si 14 ani.

Fundatia Calea Victoriei organizeaza ateliere de Cultura Cinematografica adresate copiilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani.

Fiecare dintre cele 5 ateliere are o durată de 2 ore, în care vom identifica elemente de estetică cinematografică și vom analiza comparativ în fragmente de film, similare sau diferite ca epocă, gen, subgen, autor, tematică etc. și vom folosi fragmentele ca suport pentru un dialog legat de una sau două teme tratate diferit în respectivele filme.

Cinema-ul este cea mai populară artă, însă este cea mai puțin prezentă în viața copiilor și a adolescenților. Cinematografele, din păcate, sunt limitate la programul de animații și filme de entertainment de dată recentă, televiziunile nu au programe speciale pentru copii și tineri în care cinema-ul și artele vizuale să fie conținute, iar școlile și liceele nu au în programă nicio oră dedicată educației cinematografice.

Cinema-ul poate fi pentru copii și tineri un instrument de cunoaștere incredibil de complex și de important atât pentru o privire spre exterior, pentru descoperirea lumii, a oamenilor și a umanității, cât și pentru o privire înspre interior, pentru chestionarea propriilor lor păreri, dileme, confuzii, emoții și imaginații.

Cinema-ul este și un mijloc foarte eficient de comunicare și o platformă de dezbateri. Filmele oferă viziuni diferite despre lume și oameni, pe care copiii și tinerii le pot cunoaște, analiza și dezbate într-un timp relativ scurt.

Cinema-ul ar putea fi (așa cum se întâmplă în lume) mijloc sau material didactic extrem de util, plăcut și eficient pentru predarea unor materii în școli și licee, dar și un instrument adecvat nevoilor unei educații cu bătaie lungă.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Cu aceste ateliere de cultura cinematografica propunem copiilor:

 1. familiarizarea cu arta cinematografică:
 2. un program de dezvoltare personală și de educație prin cinema:

Mod de desfășurare: Analiza si discutie pe marginea unor fragmente din filme

 1. De la fotografie la imagini în mișcare. Memorie, imaginație și poveste. La ce sunt bune filmele?
 2. Din ce sunt compuse și cum sunt construite imaginile (camera, sunet, lumină, culoare, personaje)? Ce legături există între aceste elemente și ce impresii ne lasă? Despre emoții și idei
 3. Sunetul (muzică, efecte sonore, voce) – prezența și absența lui. Ce importanță are coloana sonoră în legătură cu imaginile, cu personajele, cu povestea?
 4. Montajul: ordinea imaginilor, schimbarea și durata cadrelor. Timpul filmului și timpul poveștii. Poveste, atmosferă, emoții. Surprize și anticipare.

Detalii organizare ateliere de cultura cinematografica 11-14 ani

 • Lector: Ileana Bîrsan
 • Data incepere: 20 februarie; Ora curs: 11:00
 • Numar ateliere: 5; Frecventa: saptaminal, simbata
 • Varsta Minima: 11 ani; Varsta Maxima 14 ani
 • Cost: 250 ron (5 sedinte); Cost redus (card fidelitate): 225 ron (5 sedinte)
 • Locul de desfasurare : Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1

 

Te-ar putea interesa:

Toate cursurile curente din aceasta perioada

Evenimente pentru copii in weekend

5 filmulete haioase de la Pixar


 

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 20 Februarie 2016

Program:
11:00 - 13:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Fundatia Calea Victoriei

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
str. Popa Soare 40, et. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL