Atelier de exprimare a emoțiilor prin culoare. Atelier 5-8 ani | Iași

18:00 - 19:00
Luni 20 Noiembrie 2023
Iasi

🌍Lumea se desfăşoară progresiv în faţa copilului, prin experienţe senzoriale şi motrice. Experienţele trăite în primii ani de viaţă, mişcarea, jocul, stimularea au un rol deosebit în dezvoltarea psihică, fizică şi socială a copilului.

🎨Arta devine o formă de joc esențială copilului în exprimarea sentimentelor, de explorare a universului înconjurător și de marturisire a nevoilor proprii. Vârsta de trei – patru ani este o etapă importantă în dezvoltarea exprimării artistice şi a deprinderilor, etapă urmată ulterior de cea a întrebărilor şi a formării identității.
👫➕❤️🎶➕🔥👉👉👶❓

Care sunt beneficiile ca urmare a participării la ateliere❓

+ Exprimarea prin culoare aduce copilului noi concepte şi un limbaj nou permiţând imaginaţiei sale să reproducă atât obiectele din jur şi din natură, cât și universul său emoțional.
+ În sesiunile de artă copiii îşi dezvoltă observaţia şi învaţă să reproducă ceea ce văd sau simt. Ei îşi dezvoltă o mai bună coordonare oculo- manuală şi motricitatea fină.
+ Copiii îşi dezvoltă deprinderi specifice prin mânuirea materialelor folosite în aceste activităţi, iar creativitatea şi imaginaţia se îmbunătăţesc.
+ Copiii învaţă să combine propria exprimare liberă cu a celorlalţi în activităţi comune ceea ce este o ocazie importantă pentru schimbul de idei şi arta colaborării.
😄😀🙂😕☹️😴❓

Astfel că, atelierul propus reprezintă o activitate care utilizează metode neverbale, bazate pe creaţia plastică (desen și pictură), având atât valențe plastice, cât și psihoterapeutice, evidenţiate prin obiectivarea activităţii imaginative într-un produs de nuanţă artistică. Prin intermediul exprimării prin imagine, atelierul favorizează dezvoltarea experienţei senzoriale, motorii, vizuale și a proceselor gândirii.🖼❓👀🤔

În cadrul modulelor lunare, părinții sunt invitați la un workshop care vizează lumea interioară a copilului și înțelegerea acesteia, astfel încât relația părinte-copil să se dezvolte într-un cadru armonios, al siguranței și al încrederii. Tematica primului workshop este „Comunicarea emoțională – cum să înțelegem limbajul emoțional al copiilor”❓👶💭👩🏻🧑

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Date informative:

📅 Lunea, de la ora: 18.00.
⏰ Durata atelierului este de 50 minute.
📍 Locația: Dream Art Center Iași, str. Vasile Alecsandri, nr. 5, Iași.
☎️ Detalii și rezervări la nr. de telefon: 0770.677.465
🎟️Taxa de participare: 75lei/pers., include toate materialele necesare.
👥 Cursul este adresat copiilor cu vârste între 5-8 ani. Număr de locuri limitate!
📝 Pentru înscrieri, vă invităm să completați formularul următor: https://forms.gle/jyFqbooyhW627s1HA

📍Dream Art Center Iasi – Vezi pe hartă/traseu

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/305655325221380/305655338554712/

Detalii Eveniment

Data:
Luni 20 Noiembrie 2023

Program:
18:00 - 19:00

Orasul:
Iasi

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Iasi!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL