Atelier de lectura interactiva a cartii Cum s-a născut poporul roman

18:00:00 - 18:00:00
Vineri 09 Mai 2014

Cum s-a născut poporul român”,de Neagu Djuvara, în lectura lui Voicu Hetel la Librăria Humanitas din Fundul Curţii

djuvaraVorbind despre altfel de super-eroi, aceasta este „o poveste minunată”, după cum o descrie chiar autorul său, istoricul Neagu Djuvara: o poveste care „seamănă cu minunile de care ne vorbeşte Sfânta Scriptură: nu înţelege uşor mintea noastră cum de s-a întâmplat aşa ceva. Şi acea poveste e: Cum s-a născut poporul român? Ce neamuri au fost din vechime pe acest pământ care e azi al nostru, ce fel de oameni erau, cu ce se îndeletniceau. Cum au venit alte popoare, pe rând, cum s-au războit sau cum s-au amestecat unii cu alţii şi cum, în cele din urmă, după vreo mie de ani de mari mişcări şi mari frământări, a ieşit un popor întreg de sute de mii, apoi de milioane de oameni vorbind toţi aceeaşi limbă şi având aceleaşi datini şi obiceiuri.”

Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creangă, va fi povestitorul iscusit care ne va tălmăci toate aceste aventuri nemaipomenite, cu ostaşi viteji şi gospodari harnici, cu drag de ţară şi grijă de slovele purtătoate de istorii bine ticluite.

Vă invităm, aşadar, vineri, 9 mai, ora 18.00, la Librăria Humanitas din Fundul Curţii, să descoperim împreună „Cum s-a născut poporul român” şi cât de important e să ne cunoaştem istoria şi adevăraţii eroi care au făcut ca trecutul plin de curaj al lui „a fost odată…” să se transforme în viitorul noilor generaţii.

Lectura se adresează copiilor de peste 7 ani, iar participarea este gratuită, în baza înscrierii prealabile la adresa de mail: [email protected].

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 09 Mai 2014

Program:
18:00:00 - 18:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Libraria Humanitas din Fundul Curtii

Oraș:
Bucureşti

Adresa:
Calea Victoriei nr. 120

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL