Atelier de olarit cu roata traditionala pentru copii 5-10 ani

11:30 - 12:30
30 Decembrie 2015 - 30 Ianuarie 2016
București

Atelier de olarit cu roata traditionala pentru copii 5-10 ani. Copiii invata mestesugul olaritului cu Sabina Moraru.

Olaritul cu roata traditionala și modelatul lutului sunt cele mai străvechi indeletniciri ale omului, ulterior ceramica devenind artă pentru bucuria sufletului.

Acest străvechi meșteșug e prezent in casele noastre prin oale, ulcioare, căni, străchini, chipuri, blide, vase pentru flori, statuete, fluiere, jucării. Dincolo de forta si indemanare, olăritul necesita un ochi atent la detalii și delicatețe în același timp, deoarece orice greșeală putea distruge vasul.

Sâmbătă, artistul ceramist, prietena noastră Sabina Moraru vine in atelierul lui MOMO, pentru a vă impărtăsi meșteșugul olăritului.
Pentru unii dintre voi este poate prima ocazie să vă jucați cu o bucată de lut, pe care apoi să o puneți pe roată, să o invartiți până cănd un vas va iesi din mșinile voastre.

Este o ocazie buna pentru a va imprieteni cu aceasta arta straveche, si pentru a va stimula dorinta de a cunoaste mai multe.

Sâmbăta aceasta copiii vor afla despre lut/argila, despre roata olarului, despre acesta artă a meșteritului, de cum se pictează obiectele mestesugite, despre glazură, despre cum se ard, la final, toate obiectele perfect autentice create de cei mici.

La acest atelier de olarit cu roata traditionala, tehnicile de lucru folosite vor fi: lucrul cu roata olarului si modelare cu mânuţele copiilor
Absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, secţia Ceramică, Sabina MORARU este un artist plastic înzestrat cu un deosebit talent şi inventivitate în ceea ce priveşte modalitatea de modelare a materiei prime. Având ca sursă de inspiraţie creaţia veche autentică, lucrările sale sunt opere de artă unicat. Realizate din gresie, faianţă şi porţelan, prin aplicarea tehnicii ridicării la mâna liberă, acestea sunt pictate manual, cu diferite motive geometrice, florale sau zoomorfe (de inspiraţie neolitică).

Portofoliul artistei prezintă o varietate de obiecte, de la clopoţei şi clopoţei de vânt la farfurii, platouri, vase variate, cahle decorative, căni, felicitări, zgardane, mărgele, boluri şi altele. De asemenea, foarte apreciate sunt şi lucrările pe bază de sticlă pictată sau fuzionată, tablourile şi ramele de oglindă realizate cu deosebită măiestrie.

Detalii atelier olarit cu roata traditionala

Numărul limita pentru acest atelier este de 10 copii
Durata atelierului 1 ora si jumatate
Cost 60 lei/copil (toate obiectele lucrate se iau acasa)

Inscrieri și detalii: email: [email protected], contact 0723.565.113

Detalii Eveniment

Perioada:
30 Decembrie 2015 - 30 Ianuarie 2016

Ora incepere:
11:30

Ora terminare:
12:30

Orasul:
București

Detalii Locație

Lumea lui MOMO

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str. Grigore Cobalcescu nr 51

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL