Ateliere de muzică pentru copii – Muză.Muzică.Muzeu

10:30:00 - 10:30:00
Sâmbătă 02 Februarie 2013

Muză. Muzică. Muzeu – program de muzică pentru familii cu copii de 2 – 6 ani

La început de an, îi invităm pe părinții cu copii de 2-6 ani să petreacă un timp fantastic într-un loc care se animă de muzică, mișcare și instrumente muzicale: în Muzeul George Enescu din Calea Victoriei, nr. 141.

Asociația De dragul artei invită familiile cu copii de 2-6 ani să participe sâmbăta, pe bază de programare, la un program inedit de muzică și mișcare.

Tema 1:„Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani

Poveștile despre Enescu copil sunt completate de jocuri muzicale stârnite de flaut, pian sau vioară. Muzica valoroasă și accesibilă precum și recuzita formată din eșarfe și cercuri colorate încurajează mișcarea dezinvoltă, atât în rândul copiilor cât și al părinților, spre încântarea și amuzamentul tuturor. Programul oferă idei de joacă și pentru acasă, pe alte ritmuri, dar la fel de spectaculoase.

Tema 2:Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani

Personajele Domnul Do și domnișoara La ne acompaniază în muzeu și ajută la perceperea palatului Cantacuzino drept clădire muzicală, în care materialele din care e construită vibrează muzica.

Partea de atelier constă în organizarea unei mici orchestre cu ajutorul copiilor, care vor fi personaje muzicale. Aceleași personaje muzicale aleargă prin ploaie pe sunete de tamburină, deschid uși vechi în sunet de vioară și susțin un concert scurt spre încântarea celor de față.

 Ideea proiectului a venit din necesitatea de a le propune copiilor mici programe de muzică și mişcare. Întreaga abordare educativă are drept principală miză creativitatea, iar prin îmbinarea mai multor arte în cadrul aceluiaşi atelier se urmăreşte stabilirea unui contact între copiii mici și o serie de practici și valori artistice.

Se pun astfel bazele deschiderii lor spre artă și cultură în general, într-o manieră firească, accesibilă şi atractivă. Totul are loc sub îndrumarea specialiştilor în educaţie muzeală şi dans creativ precum şi cu ajutorul unor muzicieni, care vor cânta şi încânta audienţa cu fragmente din lucrări cunoscute ale lui George Enescu.

Structura programelor:

Sâmbătă, 12 ianuarie, ora 10.30, – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;

Duminica, 13 ianuarie, ora 10.30, – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;

Sâmbătă, 19 ianuarie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;

Sâmbătă, 26 ianuarie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;

Sâmbătă, 2 februarie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani.

Înscrieri:

  • Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: [email protected] (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor și este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului).

Taxă de participare:

    • 60 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil),
    • 80 lei/familie formată din trei membri,
    • 90 lei/ familie formată din patru membri etc.

 

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 02 Februarie 2013

Program:
10:30:00 - 10:30:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Naţional „George Enescu”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Calea Victoriei, nr. 141

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL