Balul Operei 2018

Vă așteptăm să vă bucurați, așadar, de strălucirea muzicii și a sălii de bal, într-un spectacol deosebit și complex, pe care îl veți păstra, cu siguranță, în amintire!

Dirijor: Tiberiu Soare
Regia artistică: Mihaela Bogdan, Petre Năstase
Coregrafia: Pavel Rotaru, Felicia Șerbănescu, Nicu Toma, Oana Siminic
Scenografia: Anca Pintilie

Carmen Gurban
Iulia Merca
Diana Țugui
Viktória Cormoș
Diana Gheorghe
Larisa Ștefan
Ștefan Pop – Invitat special
Hector Lopez
Sorin Lupu
Simonfi Sandor
Andrei Manea
Sebastian Balaj
Andrei Nicoară

Soliști balet:
Andreea Jura
Dalia Boar
Valentin Mihăilă

Rareș Munthiu – Vioară
Vlad Rațiu – Violoncel

Orchestra, Ansamblul de Balet și Corul de bărbați al Operei Naționale Române Cluj-Napoca

Clubul de Dans Sportiv ,,Stelele Dansului” Cluj-Napoca

Regie scenă: Cristina Albu

DESCRIERE EVENIMENT

Vârsta recomandată: 5+

După mai bine de trei decenii de existență încununată de apariții inedite ale unor artiști consacrați din domeniul operei sau din industria românească de divertisment, dar și de fructuoase colaborări cu societăți și susținători ai actelor culturale, Balul Operei – unul dintre evenimentele anuale mult-așteptate de către publicul clujean – se reîntoarce, începând cu această ediție, sub egida Operei Naționale Române Cluj-Napoca. Și pentru că ne dorim să oferim celor prezenți un adevărat bal vienez, echipa de creație – care îi reunește pe dirijorul Tiberiu Soare, regizorii Mihaela Bogdan și Petre Năstase, scenograful Anca Pintilie și coregraful Pavel Rotaru – vă va transpune prin mijloacele și măiestria artistică de care dispune în strălucitoarea ambianță a petrecerilor dansante.

De asemenea, dat fiind faptul că ne aflăm în anul Centenarului Marii Uniri, tematica Balului Operei 2018 subliniază identitatea culturală a țării noastre, mai precis, unitatea în diversitate a valorilor materiale și spirituale născute pe teritoriul românesc care, deși se situează la confluența a trei regiuni europene – centrală, estică și sud-estică – rămâne unul puternic individualizat. Avem în vedere evoluția poporului român pe parcursul asimilării influențelor popoarelor slave (în Antichitate și în Evul Mediu), a grecilor (pe perioada existenței Imperiului Bizantin), a turcilor, maghiarilor sau a germanilor prezenți în Transilvania, instalate pe fondul daco-roman al civilizație noastre, dar și cultura modernă conturată în ultimele secole după modelele transmise din vestul Europei, de către spiritul francez și german.

Balul Operei 2018 reprezintă însă și o ocazie de a celebra reîntoarcerea în comunitate, unul dintre principalele deziderate ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, urmărit, de altfel, la fiecare ridicare de cortină. Pe lângă programul artistic prezentat de soliștii, orchestra și ansamblul de balet al instituției sub bagheta dirijorului invitat Tiberiu Soare, plănuim multe surprize, printre care minunate momente festive de premiere a personalităților care contribuie la promovarea culturii clujene. Dorim să ne arătăm, în egală măsură, susținerea față de Transylvanian Opera Academy (TOA) – Academia de Operă pe care instituția noastră a înființat-o cu scopul descoperirii și dezvoltării tinerelor talente – căreia îi vom direcționa o parte din încasări.

Dress code: White Tie / Black Tie Formal 

PROGRAM:

18.00-18:50
Primirea invitaților pe covorul roșu

19:00
Intonarea Imnului de stat al României și a Imnului Uniunii Europene

19:10
Cuvânt de deschidere adresat de către domnul Florin Estefan, Manager General al Operei Naționale Române Cluj-Napoca

19:20
Programul artistic incluzând celebre momente solistice, corale, orchestrale, coregrafice, duete sau ansambluri din creația compozitorilor Gherase Dendrino, Ciprian Porumbescu, Ion Ivanovici, Giacomo Puccini, Francesco Cilea, Léo Delibes, Camille Saint-Saëns, Jacques Offenbach, Johann Strauss-fiul, Franz Lehár, Dmitri Șostakovici, Jerry Bock

Acordarea premiilor:
*Premiul ,,Alexandru Fărcaș” pentru Tinere talente

*Premiul ,,Lya Hubic” pentru excelența unei voci feminine

*Premiul ,,Dimitrie Popovici-Bayreuth” pentru excelența unei voci masculine

*Premiul ,,Seniorii Cetății” acordat de Consorțiul Universității Clujene

21:30 – Networking Cocktail (Open bar în Foaierul Operei)

23:00 – Alles Walzer!
– Invitație la vals pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Programul artistic va fi transmis în direct pe TVR 3 și TVR Cluj.

Co-producător: TVR Cluj
Parteneri: Uniunea Universităților Clujene

Sponsori: EBS REI, Florăria Magnolia, Brancoveanu Vinars, WENS – The Travel Agency, Farmec, Vitrina Advertising, Parcurile Industriale Tetarom,Catwalk by Ramona Mindru, Michal Negrin Cluj, PMA Invest, Mercedes-Benz Cluj, RMB Inter Auto, La Casa, Peroni, UBA Accommodation, Victor Babes 172 Cluj.

Parteneri media: Cluj Life, Monitorul de Cluj, Cluj.com – Ghid Local, Cat Costa Clujul, Transilvania Reporter și Ziua de Cluj.

https://www.facebook.com/events/179987466102077/

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 03 Martie 2018

Program:
19:00 - 03:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL