Bookfest Junior 2016. Peste 40 de evenimente pentru copii şi adolescenţi

Bookfest Junior 2016 este un program de evenimente special conceput pentru copii şi adolescenţi, fiind un prilej pentru ei de a face cunoştinţă cu cei care publică cărţi, cu autorii şi ilustratorii de carte. Timp de patru zile vor fi organizate peste 40 de evenimente, lansări de carte pentru copii şi adolescenţi, întâlniri cu autori, ateliere de desenat şi povestit, concursuri de creaţie literară, proiecţie de filme de animaţie şi teatru de păpuşi. Vizitatorii sunt aşteptaţi cu reduceri între 20% şi 70% la cărţile pentru copii şi adolescenţi şi multe alte surprize, cadouri şi tombole cu premii.

Organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Bookfest Junior 2016 se desfăşoară în acelaşi timp cu Salonul Internaţional de Carte Bookfest, care va avea loc la Romexpo, Bulevardul Mărăşti nr. 65-67 (Piaţa Presei Libere), Pavilioanele C1, C2, C4 şi C5, în perioada 1 iunie şi 5 iunie.

Campionatul poveștilor începe la Bookfest

Sărbătoarea de 1 Iunie, care coincide cu prima zi de Bookfest, va fi marcată printr-un program dedicat copiilor și adolescenților: Bookfest Junior. Editurile participante vor organiza diverse acțiuni speciale, de la lansări de carte și întâlniri cu autorii la ateliere de desenat și de teatru. Vizitatorii sunt de asemenea așteptați cu reduceri la cărțile pentru copii și adolescenți (Happy Hours) și cu tot felul de premii surpriză. Editurile susținătoare ale programului sunt Humanitas, Curtea Veche Publishing, Editura Niculescu, Meteor Press, All, Rao, Editura Arthur, Editura Trei, Nemira, Okian, Paralela 45, Corint Junior, Casa Radio, Pandora M și Editura Diana.

Micii vizitatori se vor întâlni miercuri, 1 iunie, cu scriitoarea Ioana Nicolaie care va fi protagonista a două evenimente. Mai întâi, editura Casa Radio deschide la ora 12:30 Clubul Șoriceilor, în cadrul căruia va fi lansat un nou titlu din colecția Noapte bună, copii!: audiobook-ul Aventurile lui Arik, de Ioana Nicolaie, în lectura autoarei.

La 13:30, la standul Editurii Humanitas, Ioana Nicolaie va lansa Campionatul poveștilor, un atelier de povestit și desenat despre Alice în Țara Minunilor, de Lewis Carroll.

Editura Niculescu își va prezenta în standul propriu, la aceeași oră, noutățile editoriale pentru copii și adolescenți, iar între 18:00 și 19:00, propune un Happy Hour, cu o reducere generală de 30% la cărțile dedicate lor. Reduceri, între 25% și 50%, vor oferi și editurile Meteor Press și All, la toate cărțile pentru copii și adolescenți, pe toata durata Salonului.

 


Iata activitatile gratuite ce vor avea loc la standul editurii Curtea Veche Publishing din cadrul Salonului International de Carte Bookfest (Romexpo Bucuresti): Standul Curtea Veche Publishing, pavilion C2

Miercuri, 1 iunie

11.30 – 12.30 – Atelier de povestit si ilustrat: “Mandale dacice” de Madalina Corina Diaconu si Mihai Ionut Grajdeanu.
Eveniment dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani. Participare pe baza inscrierii la [email protected]. Copiii vor afla despre simbolurile dacice de la scriitoarea Madalina Corina Diaconu si vor desena personaje stravechi alaturi de ilustratorul Mihai Ionut Grajdeanu. Personajele de la Minimax vor destinde atmosfera cu multa voie buna.

13.00-14.00 – Calatorie in lumea intrebarilor fantastice: “De ce zboara vrajitoarele pe cozi de matura?” de Adina Rosetti cu ilustratii de Cristiana Radu.
Atelier de povestit si ilustrat pentru copii cu varste intre 5 si 10 ani. Inscrieri la [email protected]. Copiii vor intra in povesti fanteziste alaturi de scriitoarea Adina Rosetti, vor invata sa realizeze vraji alaturi de ilustratoarea Cristiana Radu, vor canta alaturi de actorul Alex Stefanescu si se vor bucura de o sesiune de face painting. Eveniment sprijinit de SLooP si SLoop Fruli

Sambata, 4 iunie

16.00 – Lansarea cartii pentru copii “In misiune cu Marian” de Marian Godina. Cunoscutul politist brasovean revine cu o carte in care, prin povesti, explica celor mici ce inseamna meseria sa si care sunt regulile de circulatie pe care orice copil trebuie sa le stie pentru a fi in siguranta. Cei mici il vor putea cunoaste pe autor si obtine autografe.
In plus, pentru ca cei mici merita cele mai frumoase povesti, Curtea Veche Publishing ofera in ziua de 1 iunie 50% reducere la 99% din oferta de carti pentru copii.


EDITURA TREI îi așteaptă pe micii cititori la standul de Cărți pentru copii (A04), în pavilionul C 1 cu multe suprize: o tombolă cu premii constând în ursuleți PanDA si pisicuțe MOG, cărți Pandora M, invitații la piese puse în scenă de talentații actori de la Teatrul Ion Creangă și cărți minunate:

Sâmbătă, 4 iunie, la ora 11.00, lansăm la Scena Arena din Pavilionul C1 volumul 2 din BOOKĂTĂRIA DE TEXTE ȘI IMAGINI. Povestiri scrise, desenate, condimentate, sărate și dulci pentru toate vârstele…coordonată de Stela Lie & Florin Bican. Cartea este publicată de PandoraM în parteneriat cu Faber Studio și Clubul Ilustratorilor.

MOG, pisica îndrăgită de copiii din întreaga lume este acum și în România prin intermediul cărților MOG, pisica uitucă și MOG și bebelușul.

Noua serie Istoria pe înțelesul copiilor le dezvăluie celor mici vieţile fascinante ale unor personalităţi marcante din trecut. Află mai multe despre Cleopatra și Iulius Cezar cu ajutorul acestor poveşti captivante.
Două biografii noi completează seria Cine a fost…?, de cunoștințe generale pentru copii de peste 7 ani: Cine a fost Galileo? și Cine a fost Regina Elisabeta?.
Astro, cea mai deșteaptă pisică din câte s-au văzut, ne va spune totul despre stele, planete, sistemul solar, galaxii și univers în Profesorul Astro Cat și Frontierele Universului de Dr. Dominic Walliman și Ben Newman.
Îți răspundem la 40 de curiozități despre lume în Filosofia pentru copii de David A. White.
Fiecare copil se simte trist sau intimidat la un moment dat. Cărțile din noua serie EMOȚIILE TALE îl vor ajuta să facă față situațiilor delicate cu umor și curaj.

Cunoaștem și personaje noi, pe MAX cel curajos și pe POM POM campionul.
Și aflăm împreună cu micuții pasionați de lecturi cum să ne facem prieteni cu ajutorul lui FRED, prietenul imaginar, dar și cum să rezolvăm problemele înainte ca ele să se înțepenească, așa cum i se întâmplă lui Floyd în ÎNȚEPENIT.
ELMER ne face cunoștință cu toți prietenii lui creativi în cărțile Prima mea carte de activități și colorat și Carte de povești cu autocolante.


 

Concursuri cu premii pentru copii

La standul Editurii Nemira va fi pregătit Colțul de joacă NEMI, programat a fi inaugurat pe 1 iunie, la ora 13:30.

La ora 10:30 cei mici pot veni la o întâlnire specială cu eroul cărții lui Valentin Nicolau Bronto, un dinozaur neastâmpărat. Ei îl vor putea vedea într-o scenetă montată după această carte, scenetă care îi va avea ca protagoniști pe membrii Trupei Limpopo. Ceva mai târziu, la 15:00, vor fi invitați la Un ceai cu Alice, unde vor asculta povestea, citită de Veronica D. Niculescu.

Editura Pandora M îi așteaptă pe micii cititori cu o tombolă având ca premii ursuleți PanDA și pisicuțe MOG, cărți Pandora M și invitații la piese puse în scenă de actorii Teatrului Ion Creangă. Pentru miercuri, joi și vineri, librăria online Okian le propune un concursul cu întrebări Which fictional character is this?, un atelier cu jocuri de rol, o dezbatere, un atelier de povești cu finaluri imprevizibile și unul de creație și distracție.

Sâmbătă, 4 iunie, Editura Paralela 45 va organiza la ora 11.00 evenimentul Joc și Joacă: cele mai frumoase cărți pentru copii, avându-i ca invitaţi pe Daniela Mișcov, Mihaela Pogonici și Viorel Zaicu.

Duminică, în ultima zi a Bookfest, la 11.30, editura le propune vizitatorilor o incursiune prinLumea imaginată de…, o carte scrisă de Keri Smith (autoarea bestseller-ului Jurnalul meu trăsnit) dar și să participe la concursul Dă imaginația la maxim!. Îi vor însoți invitații Simona Popescu, Bogdan Teodorescu, Mihaela Pogonici și Viorel Zaicu.

Lansări de poveste și reduceri spectaculoase

Copiii și părinții își vor putea trece în agendă și propunerea Curtea Veche Publishing, care pregătește două evenimente de poveste: atelierul de povestit și ilustrații pentru copii De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări fantastice, de Adina Rosetti și Cristiana Radu și lansarea cărții pentru copii, Mandale dacice, de Mǎdǎlina Corina Diaconu și Mihai Ionuţ Grǎjdeanu.

Editura Diana pregătește o ofertă bogată de cărți pentru copii și părinți. Printre titlurile anunțate se vor afla Cum învață copiii, de Linda Pound, o încercare de explicare a teoriilor educaționale și psihologice privind modul în care învață copiii și colecția ABC-ul poveștilor terapeutice, de Ioana Omuț-Cherechianu și Natalia Coroiu. Editura îi așteaptă pe cei mici și mari cu o propunere greu de refuzat: prețuri începând de la 1 leu. În plus, vizitatorii vor primi câte o cutie de plastilină cadou, pentru fiecare carte de colorat cumpărată de la standul editurii pe perioada Bookfest. Printre personalitățile care vor lua parte la evenimentele organizate de Editura Diana se va afla și cunoscutul autor de science-fiction Alexandru Mironov.

Cei mici sunt de asemenea așteptați la standul Editurii Integral pentru o triplă lansare: volumele Zâna Oglinjoară, Simona and her Magic Racket șiDracula Junior’s Diary, toate aparținând autoarei Brândușa Novac.

Ministerul Educației susține Bookfest

Asociația Editorilor din România are bucuria să anunțe încheierea unui parteneriat de colaborare cu Ministerul Educației Naționale pentru promovarea lecturii în rândul copiilor, stimularea participării lor la evenimentele din cadrul Bookfest precum și pentru susținerea cu premii a concursurilor școlare. Intitulat ”Educația prin lectură”, acest parteneriat va funcționa pentru toate edițiile locale Bookfest și va fi inaugurat la ediția din 1-5 iunie 2016, de la Romexpo (București).

Suntem onorați că Ministerul Educației a fost de acord să încheiem acest parteneriat care, de fapt, ajută în primul rând copiii să se apropie mai ușor de carte și de citit. «Educația prin lectură» este fundamentală pentru devenirea unui adult și, cu cât mai repede vom înțelege asta, cu atât mai eficient va deveni sistemul nostru de învățământ”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, care organizează Salonul Internațional de Carte Bookfest.

O notă de informare referitoare la acest proiect a fost transmisă de Minister tuturor inspectoratelor școlare din țară, pentru susținerea participării elevilor la a XI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele și proiectele interactive programate pe durata acestuia. Programul de vizitare va fi: miercuri, 1 iunie — 10:00-20:00; joi, 2 iunie — 10:00-20:00; vineri, 3 iunie — 10:00-21:00; sâmbătă, 4 iunie — 10:00-21:00; duminică, 5 iunie — 10:00-20:00. Accesul vizitatorilor va fi gratuit pe toată perioada salonului de carte.

Bookfest Junior 2016 Bookfest junior 2016 Bookfest junior 2016

Detalii Eveniment

Perioada:
01-05 Iunie 2016

Orasul:
București

Detalii Locație

Romexpo

Județ:
Romania

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
65-67 Bd. Marasti

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL