Cele sapte minuni ale Antichitatii si povestea lor misterioasa

11:00 - 12:30
Saturday 26 November 2016
București

Atelier pentru copii de 8-12 ani despre civilizatia antica. Cele sapte minuni ale Antichitatii si povestea lor misterioasa.

Fundatia Calea Victoriei ii invita pe copiii de 8-12 ani la atelierul despre civilizatia antica, ca sa descopere civilizatiile indepartate si sa patrunda misterul istoriilor mai putin cunoscute.

Impreuna cu istoricul Monica Neatu, intr-o maniera relaxata, copiii vor afla tainele si splendorile civilizatiei antice si vor explora, cu puterea imaginatiei, taramuri misterioase.

Dragi copii, ati auzit de legenda celor sapte minuni ale lumii antice? Ati reusit sa le identificati pe toate? Credeti ca ele au existat cu adevarat, sau au fost doar povesti nascocite de oameni, cu mii de ani in urma?

Daca aceste intrebari v-au starnit curiozitatea si vreti sa aflati mai multe despre minunatele si misterioasele constructii din Antichitate, va invit, intr-o calatorie imaginara, pentru a descifra misterul unor constructii colosale, distruse sau disparute, de-a lungul timpului.”- Monica Neatu

Calatoria noastra va incepe in indepartatul Egipt, unde marea piramida de la Giseh mai aminteste inca de gloria si secretele faronilor. Vom ajunge apoi in lumea zeilor greci pentru a descifra misterul statuii colosale a lui Zeus, din Olimpia, a colosului din Rodos si a minunatului templu al zeitei Artemis, din Efes.

Nu vom uita nici de mausoleul din Halicarnas si de minunatele lui decoratiuni sau de gradinile suspendate din Babilon, ce au fost ridicate la porunca regelui Nabucodonosor pentru sotia sa, Amytis.

Vom afla importanta farului din Alexandria si secretele de constructie folosite la inaltarea sa. Dupa ce vom descifra misterul acestor minuni ale Antichitatii, vom incerca sa le comparam cu cele din zilele noastre, pentru a intelege mai bine ce am pastrat din acele vremuri mitice.

Evenimentul va dura 1h si jumatate

Lector: Monica Neatu

Varsta Minima: 8 ani; Varsta Maxima: 12 ani

Cost: 40 ron; Cost redus (card fidelitate): 35 ron

Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la [email protected]

Detalii Eveniment

Data:
Saturday 26 November 2016

Program:
11:00 - 12:30

Orasul:
București

Detalii Locație

Fundatia Calea Victoriei

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
str. Popa Soare 40, et. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL