Concursul de lectură Bătălia cărţilor. Ediția 2019 @ Iași

24 Iunie - 31 Iulie 2019
Iasi

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în calitate de organizator și Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, în calitate de inițiator, lansează o nouă ediție a Concursului naţional de lectură „Bătălia Cărţilor”.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni: 11-13 ani și 14-18 ani. Condițiile sunt aceleași ca în anii precedenți: participanții înscrişi vor avea de citit zece cărți, cărora le vor da calificative de la 1 la 5 în carnetul de lectură primit, şi vor întocmi fişe de lectură pentru fiecare. Perioada de desfășurare este martie – octombrie 2019.

Scopul competiției este de promovare a literaturii contemporane pentru copii şi adolescenţi și de a preferinţei pentru lectură în afara bibliografiei şcolare, unul dintre obiectivele urmărite fiind însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris (întocmirea unei fişe de lectură sau a unui portofoliu digital) şi oral, în cadrul unei dezbateri.
Lista cărţilor incluse în concurs este unică la nivel naţional şi nu cuprinde titlurile care fac parte din bibliografia şcolară obligatorie. Înscrierea la concurs este gratuită, dar este condiționată de deținerea permisului de intrare, iar pentru participarea la finală și de lecturarea celor zece cărți până în luna octombrie.
Finala locală a concursului va avea loc la sfârșitul lunii octombrie și cuprinde dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată și un concurs pe marginea cărților citite (identificarea unui fragment). Cartea care va obţine cel mai mare punctaj va deveni Cartea anului (câte una pentru fiecare secțiune). Se vor mai acorda premii pentru: Cel mai bun portofoliu de lectură, Cea mai bună fişă de lectură a Cărţii anului și Premiul pentru cea mai bună pledoarie. Finaliştii care vor prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi vor răspunde cel mai bine la întrebări vor deveni Cititorii anului 2019. Premiile menționate vor fi acordate pentru fiecare secțiune în parte. Câștigătorii fazei locale vor participa la faza națională, care va avea loc la începutul anului viitor.
Lista cărților, regulamentul concursului, formularul de înscriere, carnetul de lectură, modelul de fișă de lectură cât și alte informații suplimentare pot fi obținute la sediul central (Secția de Împrumut carte pentru Adulți, Secția de Împrumut carte pentru Copii), la cele șase filiale ale bibliotecii sau pot fi descărcate de la următorul link: https://bjiasi.ro/stiri-si-evenimente/sediul-central-evenimente/concursul-national-de-lectura-batalia-cartilor-editia-2019/

Detalii Eveniment

Perioada:
24 Iunie - 31 Iulie 2019

Orasul:
Iasi

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Iasi!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL