Concursuri de gătit pentru familii – Food Revolution Day

17:00:00 - 20:00:00
Vineri 17 Mai 2013

Food Revolution Day Romania

food revolution dayPe 17 mai, la nivel internațional se sărbătorește Food Revolution Day, mișcarea pornită de bucătarul Jamie Oliver pentru a inspira și educa oamenii în vederea adoptării unui stil de viață sănătos.

Zeci de evenimente sunt așteptate în întreaga țară, iar în București, adepții hranei sănătoase sunt invitați să marcheze evenimentul între orele 17.00 și 20.00 la hypermarketul Cora Lujerului, unde Daniela Mișcov și Miruna Meiroșu, ambasadori Food Revolution România, alături de Librăria Bastilia și Curtea Veche Publishing, vor pregăti o serie de întâlniri interesante cu specialiști din domeniu, dar și concursuri de gătit pentru familii.

Pe parcursul a trei ore, concurenţii şi publicul vor participa la un eveniment culinar inedit: o competiție de gătit, cu scopul de a demonstra că hrana sănătoasă nu este doar importantă pentru o viață armonioasă, ci și foarte plăcut de preparat. În competiție vor lua parte șase familii care îşi vor dovedi îndemânarea şi imaginaţia combinând ingrediente gustoase pentru a crea o salată inovatoare şi rapidă. Participanţii vor fi recompensaţi cu premii tematice, iar salatele câștigătoare se vor stabili ținând cont de ingredientele folosite, încadrarea în timp şi nota creativă.

Mai mult, în cadrul evenimentului vor fi invitate personalități recunoscute pentru abilitățile lor culinare și ambasadori ai unui stil de viață sănătos, care vor oferi sfaturi utile despre gătitul în familie și dezvoltarea copiilor printr-o alimentație sănătoasă.

La competiție pot participa familii compuse din părinți și copii (cu vârste între 3 și 12 ani), în baza înscrierilor prealabile care vor fi preluate, începând cu data de 10 mai, la adresa  [email protected]. Regulamentul de participare va fi anunțat vineri, 10 mai, pe pagina de facebook Prietenii Food Revolution Romania și pe site-urile organizatorilor.

„Food Revolution Day” este un eveniment global organizat de Fundația Jamie Oliver. Într-o singură zi, mii de participanți, printre care se află părinți, educatori, activiști, bucătari și simpli iubitori de mâncare, se vor înarma cu instrumentele și cunoștințele necesare pentru a face alegeri sănătoase în viață. Oricine este invitat să organizeze un eveniment- fie și o simplă cină cu prietenii – și să îl înscrie pe pagina http://foodrevolutionday.com/, pentru a pune România pe harta lumii cu un număr din ce în ce mai mare de manifestări pentru un stil de viață sănătos.

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 17 Mai 2013

Program:
17:00:00 - 20:00:00

Orasul:

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL