Crescuti cu natura, grupa gradinita. Program educational pentru prescolari de pana în 5 ani

09:30 - 12:30
Sâmbătă 19 Octombrie 2019
Brasov

Orice sămânţă conţine în ea promisiunea a o sută de păduri. Pentru aceasta trebuie ca ea să nu fie însă depozitată într-un sac. Este necesar ca inteligenţa ei să fie dăruită solului fertil. Prin acest act de dăruire, energia ei invizibilă începe să curgă către manifestarea în planul material.

Crescuți cu Natură- grupa mica 2-5 ani. 4 ore pe zi/ 5 zile pe saptamana, potentarea abilitatilor inalte ale copiilor.

Unde? Copiii Curcubeului Afterschool, Strada Scolii 6, Brasov

Un program educational conceput de o echipa de mentori in Educatia de Excelenta in met. Pr. Dr. Colceag, dedicat copiilor prescolari de pana la 5 ani.

Ne dorim ca lumea să fie un loc bun pentru copiii noștri. Pentru asta iubim, creștem și educăm copii mai buni pentru lume.

Crescuți cu Natură este un program care ofera o abordare nouă si inovatoare in dezvoltarea copiilor. Analizând actualele crize ale zilelor noastre, în centrul cărora stă criza de mediu, este imperios necesar sa clădim in copiii noștri instrumente care să îi ajute să gestioneze viitorul de mâine, prin dezvoltarea unei gândiri complexe, a întelegerii și trăirii relației omului in si cu natura.
Misiunea noastra este accea de a ii sprijini pe copii sa se conecteze cu ei insisi, unii cu altii si cu natura, armonizand si integrand ciclul lor de dezvoltare cu ciclurirle de crestere pe care planeta le sustine si dupa care functioneaza perfect de sute de milioane de ani, de a scoate la lumina acele potentiale extraodinare care vor reusi sa lumineze drumul copilului.

Obiectivele programului:
– Îmbogatirea interiorului
– Dezvoltarea identitatii autentice si a unei gandiri care sustine auto-sustenabilitatea, in care copilul devine co-creator prin insusirea si integrarea principiilor etice ale functionarii naturii.
– Abordare centrata pe copil si nevoile lui, folosind Educatia holistica prin cultivarea constientizarii emotionale, a echilibrului interior. Mintea, trupul si sufletul se dezvolta ca un intreg.
– Mediu de invatare natural care acorda posibilitatea de a dezvolta abilitati motrice brute si fine, catarare, alergare, colectare, atingere, rezolvarea problemelor precum si intelegerea locului si rolului fiecarei fiinte in Univers.
– Comunicarea ca instrument care permite integrarea sociala, intelegerea celorlalti si schimbul de idei. Prin intelegerea limbajului naturii, se cultiva dragostea, toleranta si armonia.

Crescuti cu natura
Obiectivele si principiile invatarii.
Toate activitatile sunt proiectate sa ii sprijine pe copii sa se conecteze cu ei insisi, unii cu altii si cu natura, armonizand ciclul lor de dezvoltare cu ciclurile de crestere pe care planeta le sustine si dupa care functioneaza perfect de sute de milioane de ani.
Prioritatea noastra este sa aducem la un loc instrumente unice in procesele de invatare si dezvoltare a copiilor, dandu-le acestora modalitati prin care pot invata despre natura, lucrul in echipa, mediu curat si hrana sanatoasa, ecologie, etica de mediu, permacultura si alte activitati de constientizare a naturii.
Alaturi de aceste procese ghidate, stim ca joaca si descoperirea si experimentarea directa au un rol esential in procesul de invatare cu inima, de trezire la viata, cunoscut ca si ,,flow learning,,.
Suntem aici pentru a facilita copiilor accesul la starile interioare precum:
– entuziasmul,
– curiozitatea,
– capacitatea de a trai uimirea,
– stari care declanseaza un proces de invatare extraordinar, generand momente care raman intiparite pentru totdeauna in memorie.

Castigul pe termen lung al unor astfel de experiente si metode de invatare genereaza
pentru fiecare copil abilitati de a dezvolta toate planurile fiintei umane, fizic, psihic cognitiv si spiritual, el devenind constient atat de sine cat si de mediul inconjurator.

Toate aceste activitati sunt organizate coerent si integreaza instrumente regasite in pedagogii alternative precum Montessori, Waldorf, Scoala Democratica, Scoala Neo- umanista si altele.

Dispunem de un spatiu amplu atat la interior cat si la exterior, in care am proiectat zone destinate activitatilor de joc, descoperire, studiu, ateliere de creatie pentru activitati si spatii destinate permaculturii.

Informatii la 0742625825 Oana Ticusan sau mesaj direct Copiii Curcubeului After school.


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 19 Octombrie 2019

Program:
09:30 - 12:30

Orasul:
Brasov

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Brasov!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL