Cu antren, de la roata pan’ la tren. Program pentru copii 2-10 ani

10:30:00 - 10:30:00
Saturday 26 April 2014

Program ce are loc la Muzeul C.F.R. Bucuresti dedicat copiilor cu vârsta între 2-10 ani pasionati de trenuri si miscare.

cu antrenEste copilul vostru pasionat de trenuri, de mișcare, de zgomot, de fiecare detaliu din mecanismul acestui fascinant mijloc de transport?

Da`DeCe vă invită să călătoriți în timp spre primele mijloace de transport, într-un program dedicat copiilor cu vârsta între 2-10 ani, intitulat “Cu antren, de la roată pân’ la tren!”, ce are loc în zilele de sâmbătă și duminică ale fiecărei săptămâni, începând cu data de 25 ianuarie a.c. Veți parcurge, împreună cu cel mic, un drum interactiv prin sălile muzeului C.F.R din București, pentru a-i întâlni pe strămoșii trenului de astăzi.

Program de desfășurare:
• Sâmbătă, 26 aprilie 2014, 10.30, program pentru familii cu copii de 2-3 ani;
• Duminică, 27 aprilie 2014, 10.30, program pentru familii cu copii de- 4-6 ani;
• Sâmbătă, 3 mai 2014, 10.30, program pentru familii cu copii de 4-6 ani;
• Duminică, 4 mai 2014, 10.30, program pentru familii cu copii de- 2-3 ani:
• Sâmbătă, 10 mai 2014, 10.30, program pentru familii cu copii de 2-3 ani;
• Duminică, 11 mai 2014, 10.30, program pentru familii cu copii de- 4-6 ani.

Muzeul C.F.R. din București se află în apropierea Gării de Nord, pe Calea Griviței la nr. 193 B. și prezintă o bogată colecție de machete de locomotive, vagoane și chiar automotoare, unele documente istorice, precum și foarte multe fotografii de arhivă. Da`DeCe scoate la lumină toate aceste obiecte de valoare, pentru a reda copiilor plăcerea de a merge la muzeu, de a afla lucuri noi și de a se bucura de unul dintre cele mai fascinante obiecte ale copilăriei: trenul.

Se vor experimenta noțiuni fizice despre modul în care se pun în mișcare trenurile, tipurile de locomoţie și felul combustibilului. Dar, cum a fost inventată roata și câte tipuri de locomotive există? Sunt mai multe răspunsuri la aceste întrebări, mai multe povești și mai mulți eroi; toate vor fi descoperite de cei mici în cadrul programului “Cu antren, de la roată pân’ la tren!”. Ieșirea din muzeu se va face prin Gara de Nord, unde copiii vor putea vedea trenurile folosite în prezent la noi în țară. În final, se vor împărți hărți cu gările principale pentru ca părinții și prichindeii să identifice orașele spre care vor pleca trenurile de pe peroane.

Muzeul C.F.R din București este cea mai recentă instituție care implementează un astfel de proiect adecvat copiilor, lista celorlalte muzee putând fi accesată aici: http://www.asociatiadadece.ro/dda_muzeu/best-programs-2

Înscrierile sunt obligatorii și se fac de luni, ora 10.00 până vineri, ora16.00, în săptămâna programului la e-mail: [email protected] (este necesară precizarea numelui programului, numele şi vârsta copilului, iar înscrierea este valabilă numai după primirea unui email de confirmare din partea organizatorilor).

Există două modalități de plată:
Plata pe loc: După confirmarea înscrierii, plata se face înainte de începerea programului, la sediul Muzeului CFR.
Plata prin transfer bancar (reducere 5 lei la taxă):
Achitarea taxei de participare, la maxim două zile după emailul de confirmare a înscrierii pe lista de participanți, în contul Asociaţiei De dragul artei. RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea Taxa Muzeul CFR). Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai dacă retragerea este anunțată cu cel puțin 24 de ore înainte de desfășurarea programului, sumă din care se va scădea comisionul bancar. Înregistrările se fac individual de către fiecare familie în parte.

Program

Taxă de participare
50 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil)
70 lei/familie formată din trei membri
80 lei/ familie formată din patru membri etc.

 

Detalii Eveniment

Data:
Saturday 26 April 2014

Program:
10:30:00 - 10:30:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul C.F.R

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Calea Grivitei nr 193B

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL