Cum pot fi parintele de care copilul meu are nevoie?

Joi 28 Noiembrie 2013

Curs de comunicare relaţională pentru parinti prin Metoda ESPERE® (Energie Specifică Pentru o Ecologie Relaţională Esenţială)

Vei afla cum să comunici cu copilul tău pentru a-i creşte energia, stima de sine, increderea în sine, plăcerea de a trăi, iubirea de sine, fără a renunța la tine și la nevoile tale.


Ce este Metoda ESPERE®?
Este o metodă de comunicare în relaţiile interumane dezvoltată de-a lungul ultimilor trei decenii de către psiho-sociologul francez Jacques Salomé. Se bazează pe concepte, instrumente şi reguli specifice care te pot ajuta să comunici cu copilul tău in mod responsabil.

espere modificat


Ce poate aduce în viaţa ta, a copilului tău si a familiei tale?
Vei descoperi cum îţi poţi acompania copilul, în procesul lui de creştere, pentru a deveni din ce în ce mai independent şi responsabil de propriile trăiri, dorinţe, comportamente. Îi vei putea transmite copilului tău mijloace prin care să gestioneze ceea ce primeşte de la ceilalţi, într-un mod sănătos pentru el.
Vei afla cum să te asculţi pentru a-i propune copilului tău un mod de a comunica care întreţine relaţia şi oferă copilului cadrul în care să se exprime, să îşi satisfacă nevoile şi să se îngrijească de propriile dorinţe. Atunci când nevoile copilului sunt împlinite, acesta se va dezvolta armonios şi va deveni un adult autonom şi capabil să îşi gestioneze propria viaţă

Parentingul relațional pune în centru relația cu copilul și poziționarea sănătoasă a părintelui în această relație, responsabilitatea pentru ceea ce aparține fiecaruia si crearea unui cadru benefic pentru dezvoltarea armonioasă a copilului.

Cum se lucrează cu metoda?

În cadrul atelierelor se pornește de la situațiile și nevoile concrete ale fiecărui părinte legate de tematica abordată, dar oferim și cadrul pentru exprimarea oricăror alte dificultăți din relația părinte-copil sau părinte-părinte.

Tematica pentru cele 3 sesiuni:

1. Relația – element central al metodei (cum este vazută relația în Metoda ESPERE®, responsabilitatea fiecăruia într-o relație, etc)

2. Mesajele care circulă în relație și cum gestionăm mesajele toxice și emoțiile perturbatoare

3. Nevoi și dorințe

Trainer: Gabriela Dinu-Teodorescu, consultant comunicare relaţională format in metoda ESPERE®, în curs de validare, trainer certificat CNFPA, facilitator teatru forum, cu competenţe in educaţia non-formală pentru tineri, trainer dezvoltare personală adulți.

 

Cand are loc?

Joi 21, 28 noiembrie si 5 decembrie 2013, 18.30-21.30

Durata: 3 ore/atelier, 9 ore/modul

Pret: 250 lei/persoana, 20% reducere pentru cupluri.

Participarea la curs se face pe baza de inscriere la adresa de email: [email protected] sau telefon: 0744.439.919

 

Detalii Eveniment

Data:
Joi 28 Noiembrie 2013

Program:
18:30:00 - 21:30:00

Orasul:

Detalii Locație

Gradinita Montessori Edu

Județ:
Sector 2

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
str Mantuleasa nr 21

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL