Curs de Comunicare empatica pentru parinti cu Monica Reu

11-12 Decembrie 2015
București

Cursul  de Comunicare empatica pentru parinti cu Monica Reu, trainer certificat NVC permite parintilor sa relationeze mai armonios cu copiii.

Oportunitate pentru părinţi de a învăţa să relaţioneze mai armonios cu copiii, metoda Comunicării Nonviolente/ Comunicare Empatica (CNV) a fost concepută şi dezvoltată de doctorul în psihologie Marshall B. Rosenberg. 


Este un mod de interacţiune care ne ajută să creăm relaţii bazate pe compasiune şi respect reciproc, şi să rezolvăm conflictele în mod paşnic, în beneficiul tuturor.

 Pe parcursul acestui curs, vom explora moduri în care le putem da celor mici o educaţie bazată pe valori şi vom descoperi cum se poate susţine un mediu de siguranţă şi creativitate printr-o atitudine empatică – un mediu în care copiii învaţă şi contribuie de drag, şi unde nu există pedepse sau recompense.

 Cursul începe vineri, 11 decembrie (18:00 – 21:00) şi se încheie sâmbătă, 12 decembrie (10:00 – 17:30).

 Taxa de participare:

450 RON de persoană sau 800 RON de cuplu în cazul în care participă ambii părinţi.


 RECOMANDARE


Pentru a te înscrie la acest curs, primul pas este sa completezi formularul de înscriere din linkul de mai jos. Al doilea pas, este plata partiala (50% din taxa de inscriere) sau integrala a cursului. Confirmarea rezervării locului, se face doar după efectuarea plății 

Completeaza aici formularul de inscriere.

În ambele zile ne vom întâlni la Lumea lui Momo, Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1 

Numărul de locuri este limitat la 15.

Pentru alte detalii folosiţi adresa de mail [email protected]

Monica Reu împărtăşeste metoda CNV din anul 2004 şi este formator autorizat CNFPA. Este singurul trainer român de Comunicare Nonviolentă certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite. Organizează şi susţine workshop-uri în România şi Polonia pentru cadre didactice, părinţi şi cupluri. Din anul 2007 este preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Nonviolentă (www.nonviolenta.org) cu sediul în Bucureşti, organizaţie ce are ca scop promovarea principiilor CNV în societatea românească.

Programul Educaţie Empatică s-a născut din dorinţa ei de a împărtăşi cu părinţii un instrument de relaţionare ce poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Unul dintre învăţătorii săi într-ale comunicării empatice este fiica ei, Emma, în vârstă de sase ani.

Structura cursului de comunicare empatica

 Vineri, 18:00-21:00

  • Identificarea elementelor de limbaj şi gândire care blochează comunicarea

  • Cunoasterea de sine, calea catre parenting constient

  • Principiile de bază şi cei patru paşi ai Comunicării Nonviolente

 Sâmbătă, 12.11.2015  10:00-17:30

  • Identificarea nevoilor copiilor, indiferent de modul în care aceştia se exprima

  • Valoarea empatiei in relationarea cu copiii

  • Capcanele pedepselor şi ale recompenselor

  • Recunoştinţă şi apreciere

  • Cum ne ajută Comunicarea Nonviolentă în situaţii dificile, conflicte, blocaje de comunicare

TESTIMONIALE DE LA PARINTI

Pentru noi cursul de comunicare nonviolentă a fost drumul pe care îl căutam. Ne iubim copiii si vrem sa le fim aproape plini de dragoste si empatie, răbdare si căldură, disponibilitate si înţelegere. Acum şi reuşim să o facem si atmosfera este mult mai plină de iubire. Învăţăm sa ne respectam unul pe celalalt si in acelaşi timp sa ne respectam pe noi înşine. e un drum lung dar pe care am pornit împreună si îl parcurgem zi de zi, încurajându-ne si sprijinindu-ne unul pe celalalt. Îţi mulţumim din suflet pentru tot ce ne-ai învăţat, tot ce ai împărtăşit si pentru toata inspiraţia.” Raluca Ungureanu

„Mi-a plăcut utilitatea imediată a cunoştinţelor descoperite şi mai ales faptul că se poate aborda ori-ce subiect “spinos” cu toleranţă şi empatie. Am plecat de la curs cu sentimente de bucurie, emoţie, încredere, mulţumire, împlinire, curaj. Mi-a fost satisfăcută nevoia de cunoaştere a unor modalităţi de iniţiere a unui dialog într-o situaţie dificilă, fără ca discuţia să degenereze. Cred că ar mai fi necesare şi alte asemenea workshopuri pentru consolidarea cunoştinţelor. Prin autocontrol permanent, voi încerca să aplic aceste cunoştinţe în cadrul familiei mele, apoi în relaţiile profesionale şi sociale. Consider necesară iniţierea unui grup de practică, care s-ar putea reuni prin rotaţie în fiecare dintre şcolile unde activează cadrele didactice membre, iar întâlnirile să fie lunare sau bilunare, în funcţie de necesităţi.” Daniela Burlacu

 


 

Lumea lui MOMO te invita si la ateliere si spectacole pentru copii. 

 

Comunicare-empatica-Monica-Reu

Detalii Eveniment

Perioada:
11-12 Decembrie 2015

Ora incepere:
00:00:00

Ora terminare:
00:00:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Lumea lui MOMO

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str. Grigore Cobalcescu nr 51

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL