Cursuri de actorie pentru copii – Studio Galapagos

Actorie pentru copii

Cursul de actorie pentru copii si tineri se va desfasura pe baza unui concept educational care implica o metoda de abordare a disciplinei prin interactiune directa, in mod liber si deschis, oferind o programa care sa tina cont de gradul de dezvoltare al fiecarui participant in functie de varsta si anumite necesitati legate de evolutia vorbirii, a mobilitatii fizice si psihice, a capacitatii de socializare, de autocunoastere, de integrare, de constientizare a deprinderilor gresite si eliminarea lor treptata (de ex.: gesturi necontrolate, rasfatul exagerat, vorbirea nedisciplinata si prea tare etc.).

Pentru grupele cu varste cuprinse intre 4 si 13 ani aceste module de lucru, sub o atenta indrumare din partea unui personal specializat in teatrul pentru copii, vor lua forma unor exercitii de improvizatie si jocuri specifice, prin care urmarim:

 •  Dezvoltarea imaginatiei
 •  Dezvoltarea simtului de observatie asupra spatiului inconjurator
 •  Constientizarea si dezvoltarea simturilor si a memoriei
 •  Invatarea normelor de igiena
 •  Intelegerea conduitei sociale
 •  Deprinderea alfabetului pronuntat corect pentru o dictie potrivita spatiului scenic etc.

Propunem o inlaturare a dorintei de a cauta efectul de scena in favoarea procesului de dezvoltare a aptitudinilor. De aceea vom miza mai mult pe exersarea unor momente din povestile celebre (scene din Alice in tara minunilor, Scufita Rosie, Alba ca Zapada, Motanul incaltat, Vrajitorul din Oz, Pinocchio etc.) si din poezii si fabule sub forma unor spectacole-colaj, decat pe montarea propriu-zisa a unei piese integrale, pentru a elimina pericolul mecanicizarii in avantajul intelegerii si a asumarii personajelor conform etapelor de dezvoltare ale participantilor .

Prin alcatuirea unor exercitii de dictie special adaptate (pentru o invatare rapida, dar si placuta) si a exersarii sunetelor in corelare cu anumite gesturi urmarim eliminarea vorbirii stradale si consolidarea vorbirii corecte, constiente si bine asumate, atat pe scena cat si pentru integrarea sociala. De asemenea, in functie de problemele de dictie existente in fiecare grupa, scoala va beneficia de prezenta unui logoped profesionist, invitat de doua ori pe luna pentru a evalua si urmari progresele cursantilor.

Prin exersarea fabulelor si a jocurilor in care cei mici vor invata sa imite animale intentionam sa imbogatim atat latura sensibil umana a copilului, cat si capacitatea de observare a detaliilor din viata necuvantatoarelor si comunicarea printr-un limbaj specific imaginativ.

Intentionam sa punem in valoare personalitatea fiecarui copil, sa-i descoperim aptitudinile si sa le folosim impreuna in mod artistic, aducand-ne astfel contributia la educatia celor mici intr-un cadru familiar, informal, creativ, cu multa buna dispozitie, jocuri si armonie, dar si responsabilitate si profesionalism.

Cursul de actorie pentru grupele 14-17 ani se evidentiaza printr-o programa pedagogica structurata in secvente trimestriale, alcatuita de cadre universitare specializate, precum si prin cele doua reprezentatii publice, la intervale semestriale. Ne folosim de jocurile si exercitiile specifice antrenamentului teatral pentru a ajunge la structurarea personalitatii unice, cautand in primul rand un parcurs care sa apropie participantul de el insusi, care sa-i dezvolte capacitatile de perceptie si de imaginatie, intr-un efort dirijat catre stimularea creativitatii si echilibrului cu sine, cu cei apropiati si cu mediul inconjurator. Ca un element inovator, pentru acest curs, ca si pentru cel de pregatire pentru admiterea la facultatea de teatru, ni se vor alatura periodic atat personalitati invitate, apartinand domeniului artistic, cat si profesori de dans si de desen care impreuna cu profesorul de teatru vor dezvolta noi propuneri de explorare a creativitatii, intr-o abordare multilaterala.

Totodata, pentru aceste grupe de varsta propunem vizionarea a cel putin un spectacol de teatru pe luna, urmata de un curs dedicat discutiilor pe baza impresiilor si intrebarilor personale ale fiecarui participant.

 Organizarea cursurilor de actorie pentru copii:

Grupe: 4 – 7 ani si 7 – 10 ani ; 10 – 13 ani ; 14 – 17 ani

 • Frecventa: de doua ori pe saptamana, in intervalul orar 16-21, de luni pana vineri, existand si posibilitatea alcatuirii unei grupe cu program in cursul diminetii, in functie de preferintele grupei (ora si zilele exacte se stabilesc la momentul inscrierii)
 • Posibilitatea organizarii unor module intensive (de 3 zile) in cursul perioadelor de vacanta scolara
 • Durata sedinta: grupa intre 4 si 7 ani 45 min., grupele 7-13 ani 1 h, grupa 14-17 ani 2 h.
 • Durata curs: pe tot parcursul anului scolar, cu doua reprezentatii publice, una in luna februarie, iar cea de final in luna iunie
 • Grupe de 10 cursanti

Tarif: 230 lei / luna – 8 sedinte

Pentru a vedea toate cursurile organizate de Studio Galapagos, click AICI.

Contact

Adresa: Strada Ciresului nr. 27, sector 2, Bucuresti

Telefon: 0723.488.701 / 0721.700.522

E-mail: [email protected]

http://www.studiogalapagos.ro/

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU