Cursuri gratuite pentru familiile cu prematuri din Bucuresti

Cursuri gratuite pentru familiile cu prematuri din Bucuresti, organziate de asociatia Unu si Unu.

Asociatia Unu si Unu organizeaza cursuri gratuite pentru familiile cu prematuri din Bucuresti, care au fost externati si au pana la 2 ani.

Astfel, intre 3 martie si 9 iunie parintii care au prematuri se pot inscrie pe websitul Asociatie Unu si Unu www.unusiunu.com/cursuri la una din temele interesante sustinute de experti, in limita locurilor disponibile.

Proiectul este posibil datorita sprijinului oferit de ING.

„De-a lungul proiectelor desfasurate de noi, dar si din experienta personala, am identificat numeroase nevoi in randul parintilor cu prematuri printre care si cea legata de suport, informare, monitorizare corecta a bebelusilor care au necesitat spitalizare prelungita. Este alegerea Asociatiei Unu si Unu de a sutine intr-un mod sanatos si cu efecte pe termen lung familiile cu prematuri. De altfel este si primul proiect de acest gen din Romania si ne dorim sa gasim sustinerea necesara pentru a-l continua si dupa faza de pilot” spune Diana Gamulescu, Vicepresedinta Asociatia Unu si Unu.

Cursurile abordeaza tematici legate de mentinerea cuplului sanatos intr-o familie cu prematur sustinute de psihologul si psihoterapeutul Gaspar Gyorgy, etape de dezvoltare pshio-motorie ale prematurului prezentate de specialistii KinetoBebe, dezvoltarea armonioasa a copilului prematur prin tehnici de joc oferite de Otilia Mantelers care este parenting by connection instructor, trainer de playful parenting si specialist in joaca terapeutica cu copii de la 0 la 10 ani, sau tehnici de prim ajutor sustinute de Prof. Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la IOMC. De asemenea, somnul prematurului si alimentatia vor fi abordate de catre Mona Ciurezu- consultant pentru pentru somnul copiilor de la 0 la 4 ani si de Eugenia Dobrescu – Nutritionist si fondator Diversificare.ro. Totodata, parintii interesati pot descoperi terapii alternative de recuperere prezentate de Adela Antoniu, presedinta Asociatiei de caritate Marta Maria.

Tot in aceasta perioada se vor organiza gratuit grupuri de suport psihologic, ce vor avea loc saptamanal in fiecare miercuri intre orele 11.00-13.00, coordonate de psihologul Nina Sofian.
Cursurile se desfasoara la adresa: Str. D.I. Mendeleev nr 37, sector 1 Bucuresti, 4SocialCaffe.

Despre Asociația Unu și Unu

Este prima si singura asociatie de parinti care apara drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri si bebelusi spitalizati si ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizarii și dupa externare. Asociatia Unu si Unu este membra a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizatie care aduna reprezentanți din peste 50 de tari.
Misiunea Unu și Unu este de a imbunatati sanatatea bebelusilor prin proiecte de preventie, informare si educare a societatii civile privind bebelusii abandonati, nasterea inainte de termen, oferirea de suport prematurilor si bebelusilor spitalizati, precum si derularea de proiecte privind urmarirea, monitorizarea copiilor dupa externare pana la varsta de 7 ani. Viziunea Asociatiei Unu si Unu  este sa devina vocea prematurilor si a bebelusilor spitalizati din Romania.

Inscrierile se fac pe site: http://unusiunu.com/cursuri/
Web: www.unusiunu.com

Program Cursuri gratuite pentru familiile cu prematuri din Bucuresti

 

14 aprilie – 17.00-19.30 – Alaptarea si diversificarea prematurului – Eugenia Dobrescu – Nutritionist Diversificare.ro

Banner-v2-02

21 aprilie– 17.00-19.30 – Monitorizarea prematurului pana la 2 ani de medical de familie (reflux, anemie, controale, vaccinari etc) – dr Valeria Herdea – medic primar Medicina de Familie

Banner-v2-04

12 mai – 17.00-19.30 – Dezvoltarea armonioasa a copilului prematur prin tehnici de joc- Otilia Mantelers Parenting by Connection Instructor, trainer de Playful Parenting si specialist în joaca terapeutică cu copiii de la 0 la 10 ani

Banner-v2-05

26 mai – 17.00-19.30 – Terapii alternative de recuperare – Adela Antoniu – Presedinta asociatiei Marta Maria

2 iunie – 17.00-19.30 – Tehnici de prim ajutor la prematur – Conf dr Mihai Craiu MD PhD, medic primar pediatru IOMC „Alfred Rusescu”

9 iunie – 17.00-19.30 – Somnul prematurului – Mona Ciurezu – Consultant specialist pentru somnul copilului de 0-4 ani

2 Martie – 8 Iunie – 11.00-13.00 – Grup de suport psihologic – Nina Sofian – Psiholog & Transformational Coach (Grupul se desfasoara SAPTAMANAL in fiecare miercuri intre orele 11.00-13.00)
Trimite

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, doar pe baza de inscriere pe www.unusiunu.com.

Cursurile si grupul de suport se desfasoara la adresa: Strada D. I. Mendeleev 37, Sector 1, Bucuresti, 4 Social Caffe.


 

Evenimente trecute:

3 martie 2016, – 17.00-19.30 – Mentinerea cuplului sanatos intr-o familie cu copil prematur- Gáspár György –psiholog si psihoterapeut clinician

17 martie 2016 – 17.00-19.30 – Etape de dezvoltare psiho-motorie ale prematurului-psih. Adina dumitrescu si kinetoterapeut Coralia Ilinca- Centrul Kinetobebe

Banner-v2-01

Banner-v2-01 Banner-v2-02 Banner-v2-03 Banner-v2-04 Banner-v2-05

Detalii Eveniment

Perioada:
02-09 Iunie 2016

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL