Da’DeCe Calea Victoriei – Proiect cultural pentru copii de 8-12 ani

16:00:00 - 16:00:00
Vineri 16 Octombrie 2015
București

 

Evenimente gratuite pentru copii. Da’DeCe Calea Victoriei – Descoperim Bucurestiul. Proiect cultural pentru copii de 8-12 ani: trasee pe calea Victoriei si ateliere de constructie

Asociația Da’DeCe anunță cu bucurie un nou proiect cultural pentru copii numit Da’DeCe Calea Victoriei, care se adresează copiilor de 8 – 12 ani și se desfășoară în perioada 15 septembrie – 15 octombrie, în spațiul Biblio Lounge, oferit cu generozitate de Filiala Ion Creangă a Bibliotecii Metropolitane. Dacă vreți să cunoașteți împreună cu noi secretele câtorva dintre clădirile de pe cea mai importantă stradă a Bucureștiului, vă așteptăm în lunile septembrie și octombrie să ne plimbăm împreună pe Calea Victoriei.

trasee pe calea Victoriei si ateliere de constructie

Proiectul Da’DeCe Calea Victoriei propune desfășurarea unor programe adresate copiilor de la 8 la 12 ani, sub formă de trasee, urmate de ateliere de construcție a unei machete de mari dimensiuni care să reproducă Calea Victoriei din prezent cu câteva inserții propuse de copii. Vom discuta despre cele patru tipuri de clădiri prezente pe principala stradă a Bucureștiului (hoteluri elegante, sedii ale unor clădiri importante ale statului român, foste reședințe ale nobilimii, magazinele cele mai elegante din oraș). Se vor evidenția zonele active și cele insuficient exploatate ale străzii, totul, cu scopul conștientizării de către copii și părinți a importanței spațiului construit și istoriei acestuia.

Prin acest tip de proiect în care copiii și părinții participă activ și interactiv, spaţiile prin care ne plimbăm se transformă în locuri vii unde membrii comunității se educă, se informează, se formează și petrec un timp de calitate, în care istoria cartierului se îmbină cu poveștile proprii ale celor care participă, iar părerea celor care iau parte este luată în seamă.

Evenimentele din cadrul proiectului Da’DeCe Calea Victoriei se vor desfășura sub formă de întâlniri de sfârșit de săptămână în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2015: în fiecare vineri după amiaza şi sâmbătă dimineața, câte 3 ore (dintre care o oră traseul cultural pe Calea Victoriei), urmate de ateliere desfășurate în spaţiul Biblio Lounge al Filialei Ion Creangă a Bibliotecii Metropolitane (strada Christian Tell, nr. 10).

Abonează-te la Newsletter GOKID!
Îți trimitem Invitații la Evenimente, Newslettere de Weekend și Povestea de Duminică Seara
+ CADOU 

14 Jocuri pentru Dezvoltarea Inteligenței Emoționale

 VREAU! 

Programele vor fi susținute de către membrii asociațiilor Da’DeCe și De-a arhitectura, iar participarea este gratuită. 

Cand? Vineri, 16 octombrie, orele 16:00

Unde? Spatiul Biblio Lounge al Filialei Ion Creangă a Bibliotecii Metropolitane, din Strada Christian Tell, nr. 10.

Mai multe detalii despre programul evenimentului și înscrieri găsiți aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/dadece-calea-victoriei/.

Da’DeCe Calea Victoriei este un program finanțat de ARCUB prin programul cultural “Ești București” 2015. Programul își propune dezvoltarea creativității și încurajarea curiozității naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură și civilizație prin diverse activități de improvizație artistică. Pentru oferta noastră completă de programe pentru copii și părinți, vizitați-ne pe www.asociatiadadece.rohttps://www.facebook.com/asociatiadadece sau pe https://asociatiadadece.wordpress.com/.

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: [email protected] (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor și este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului). Înregistrările se fac individual de către fiecare familie în parte.

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 16 Octombrie 2015

Program:
16:00:00 - 16:00:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL