Descoperim povești din muzeele MMB. Ateliere online de benzi desenate +7 ani

11:00
Sâmbătă 17 Aprilie 2021
Online

Muzeul Municipiului București îi invită pe copiii pasionați de benzi desenate să participe la atelierele online susținute de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu în zilele de 17 și 24 aprilie, de la ora 11:00 la 12:30. Atelierul din 17 aprilie va fi legat de tema „duelului” și de patrimoniul Casei Filipescu-Cesianu, iar atelierul din 24 aprilie de ouăle încondeiate de la Muzeul Dr. Nicolae Minovici.

Pe parcursul acestor activități săptămânale, Mihai va face împreună cu cei mici o călătorie în lumea benzilor desenate. Rând pe rând va da viață câte unui obiect ales din patrimoniul Muzeului Municipiului București, care își va spune povestea pe măsură ce va prinde contur pe foaia de hârtie. Astfel, micii artiști vor putea deprinde tehnicile clasice de creare a personajelor și diferitelor tipuri de cadre, precum și noțiuni de bază pentru realizarea unei benzi desenate.

La finalul fiecărei activități în parte, copiii vor fi încurajați să își posteze propriile creații pe pagina de Facebook a evenimentului.

Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor prolific de bandă desenată si romane grafice, a inițiat multiple proiecte, precum Legendele Dacilor, Comics Didactic, BD HISTORIA Benzi Desenate Istorice și Olimpiada de benzi desenate. Susține ateliere de benzi desenate în cadrul festivalelor, în școli, muzee și teatre din întreaga țară. Participă la expoziții personale și de grup în țară și peste hotare. Este co-organizatorul Salonului BD – „Povești din București în benzi desenate” la Muzeul Municipiului București (2014-prezent) și curatorul seriei de expoziții „Maeștri ai benzii desenate românești” la Palatul Suțu (MMB).

Vârsta: 7+

Desfășurare: de la 11:00-12:30, prin Zoom. Taxa de înscriere – 25 lei.

Înscrierea la eveniment este obligatorie și se face printr-un email la adresa [email protected], de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-15.00, precizând numele copilului, vârsta, și un număr de telefon la care puteți fi contactat/ă. Numărul de locuri este limitat (maximum 15).

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 17 Aprilie 2021

Program:
De la 11:00

Orasul:
Online

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Online!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL