Eu si Mami. Atelier pentru copii si parinti

10:00:00 - 12:00:00
Marți 29 Octombrie 2013

Grup de joaca si socializare pentru parinti si copii cu varsta intre 2-3 ani cu psiholog Andreea Stefan

momo1Inca nu v-ati inscris copilul la gradinita, dar vreti ca totusi sa faca parte dintr-un grup, sa socializeze si sa invete alaturi de alti copii de varsta sa?  Vreti ca momentul desprinderii de voi sa fie unul lin si fara lacrimi?

Ati descoperit de curand magia jocului insa simtiti ca parca totusi lipseste ceva si va doriti sa invatati mai multe despre joaca, lucruri pe care sa le continuati acasa?

Mai mult, dupa 2 ani incep tirul intrebarilor… Cum se deschide asta? De ce n-am voie? Ce este acolo? Si cate si mai cate, iar una din cele mai bune metode de a le deschide apetitul pentru a acumula cunostinte si pentru a le stimula imaginatia este sa le raspundeti intorcandu-le intrebarea „Tu ce crezi?”.

Tot dupa aceasta varsta nevoia lor de socializare cu alti copii este mult mai mare, dar in acelasi timp desprinderea de mama este dificila, si au nevoie sa o vada in preajma lor chiar si in timpul jocului liber.

De ce grup de joaca?

In primii ani de viata joaca este o componenta esentiala, si prin joaca si jocuri, copiii au cele mai bune ocazii de a invata si de a afla lucruri noi despre ei, mediul inconjurator. La aceasta varsta, dar nu numai, joaca functioneaza ca un instinct. Pentru copii este o sursa nesecata de energie, si in acelasi timp jocul ii calmeaza, ii relaxeaza, le stimuleaza mintea si corpul. Este cea mai buna forma de invatare pentru un copil, si de evolutie pentru un adult.

La inceput copiii invata prin imitatie..si cel mai apropiat model sunt parintii sau educatorii. E mult mai usor sa apuci o bucata de plastilina, un material textil sau cutie cu acuarela daca o vezi pe mama desenand sau modeland, nu-i asa? Sau chiar sa framanti o bucata de aluat…

Astfel ca va vom pune la dispozitie tot ceea ce va trebuie, pe parcursul celor 16 ore tematice, printre care o multime de materiale – jucarii de lemn, panze, castane (si alte resurse oferite de bogatia toamnei), hartie, acuarela, plastilina artizanala prin care copiii vor accesa fantasticul si realul deopotriva, invatand lucruri noi exclusiv prin joaca. Temele abordate in cadrul grupului au specificul fiecărei perioade din an, cu ceea se intampla in natura si in viata.

  • ne vom juca in plastelina, coca, lut si alte materiale modelabile pentru a ne exersa motricitatea fina si pentru a invata sa pretuim ce lucram cu mana noastra
  • vom picta cu degetele pt. a simti si controla mai bine culoarea
  • ne vom folosi toate simturile in joaca noastra senzoriala cu lintea, orezul, faina, malaiul pentru ca senzorialitatea se afla la baza dezvoltarii noastre cognitive
  • ne vom imprieteni cu cifrele si literele, cu formele geometrice si culorile in cele mai creative moduri – vom dansa si vom canta… de bucurie, dar si pentru ca e un mod minunat de a invata despre propriul corp
  • vom explora instrumente muzicale neconvenitionale si vom improviza, fiecare asa cum simte, intr-o libertate deplinamomo2

Odata intrat in grupul nostru @ Lumea lui MOMO, veti pasi intr-o comunitate de parinti care au valori si interese comune, o comunitate in care exista timp, atentie si respect pentru cei din jur, iar copii se simt ocrotiţi şi sprijiniti în evoluţia si alegerile lor.

PROGRAMUL SAPTAMANAL INCLUDE: : activităţi, materiale necesare, o gustare de fructe, apa si ceai, discutii individuale parinte-coordonator grup.

GRUPA MAXIMA : 7 COPII + 7 mamici (sau bunici)

Pret: 400lei/luna (16ore) se achita integral la inscriere.
Detalii si inscrieri: [email protected], telefon 0734.397.375

Detalii Eveniment

Data:
Marți 29 Octombrie 2013

Program:
10:00:00 - 12:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Lumea lui MOMO

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str. Grigore Cobalcescu nr 51

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL