Fram Ursul Polar film serial TV romanesc (1983)

VIDEO. Vezi online Fram ursul polar, un film serial TV romanesc realizat in 1983 de Studioul Cinematografic Bucuresti si Mosfilm, cu Dem Rădulescu, Octravian Cotescu si Sebastian Papaiani.

Fram este un urs polar cu care familia de circani Marceloni, sotii Lisette și Cezar Marceloni, se intorc dintr-un turneu de la Sankt Petersburg si pe care acestia incearca sa il dreseze. Actiunea din filmul Fram Ursul Polar se petrece la inceputul secolului 20 in Iasi.

  • Regia: Elisabeta Bostan;
  • Distributia: Dem Rădulescu, Octravian Cotescu, George Mihaita, Geo Saizescu, Violeta Andrei, Sebastian Papaiani.
  • Durata episod: 50 minute

Vezi online Fram Ursul Polar film serial romanesc (1983)

Filmul este ecranizarea povestirii pentru copii Fram, Ursul Polar de Cezar Petrescu, scrisa in 1931, in care Fram visează la zilele copilăriei lui, înainte de a fi luat de eschimoși și vândut pentru circ. El iși amintește de peștera unde s-a născut și de ursoaică, mama lui, cu care călătorise pe un sloi de gheață. Pe o insulă, ursoaica simte un miros străin, de om și de câine, înainte de a fi împușcată. De acolo, Fram se trezește pe o corabie, unde marinarul Lars îl botează, după numele corăbiei renumite cu care Lars străbătuse ținuturile polare (în limba norvegiană înseamnă „înainte”). Fram este vândut pentru zece sticle de rom și, curând, ajunge la circul Struțki. Vreme de șapte ani este fala circului. Acum, Fram ursul polar tânjește după ghețurile polare (sursa: ro.wikipedia.org).

DISTRIBUIE
Salut! Sunt tatăl unei fetiţe minunate de 11 ani, care mă motivează zi de zi să fiu mai bun decât am fost, mai bun cu mine şi cu ceilalţi. Mă pasionează muzica, grafica şi posibilităţile infinite ale internetului. Mă preocupă modul în care putem îmbunătăţi traiul în comun în societate. Îmi doresc ca fiecare dintre noi să-şi propună să construim împreună o lume cu multe oportunităţi pentru noi şi copiii noştri.
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU