Frăția Ursuleților. O Poveste despre Dorințe și Nevoi Diferite

La Povestea de Duminică Seara #67 de astăzi îi însoțim pe cei mici în lumea viselor cu Frăția Ursuleților, o poveste scurtă despre prietenie cu ursuleți cu nevoi și dorințe diferite. Citim povestea și aflăm lucruri interesante despre diverse specii de urși și despre diferențele dintre nevoiele acestora și zonele în care trăiesc.

Frăția Ursuleților

Marina iubea ursuleții de pluș nespus de mult. Pe pătuțul ei stăteau mai tot timpul ursuleții ei preferați: un urs polar, un urs brun, un urs panda și chiar un ursuleț koala. În fiecare seară înainte de culcare, ea își aduna ursuleții și îi pregătea de culcare și le spunea cât de mult îi iubea. Ursuleții simțeau că Marina era cel mai bun prieten al lor.

Într-o seară de duminică, după o zi plină de joacă cu prietenii în parc, Marina și-a pregătit ca de obicei ursuleții de somn și s-a culcat liniștită alături de ei. Pentru că se aveau ca frații, ursuleții s-au înghesuit unii într-alții, au închis ochii liniștiți și se pregăteau ca visele să îi poarte pe fiecare în zonele de unde venea fiecare. Era însă o noapte foarte călduroasă de vară și de aceea ursul polar nu putea să adoarmă. Era invidios pe prietenii lui care nu păreau deranjați de căldură și de aceea le zise:

– E atât de cald aici! Aș da orice să fiu acum la Polul Nord.

– Unde e Polul Nord? îl întrebă ursulețul panda.

– Dacă vrei, te duc să vezi unde e! ii spune ursul polar.

Ursul panda fuse de acord și pentru că cei patru ursuleți erau nedespărțiți, și ceilalți ursuleți și-au făcut bagajele să meargă la Polul Nord.

Cu toții se îndreptară către ținutul îndepărtat. Odată ajunși la Pol, ursul polar se bucură să își revadă familia și locurile natale. Se uită entuziasmat la prietenii lui, căutând încântarea din privirile lor. Ursul koala însă nu se simțea prea bine. Frigul îi pătrunse rapid în oase și începu să dârdâie, așă că spuse:

– E prea frig aici! Eu nu aș putea să trăiesc niciodată aici.

– Noi, urșii polari, avem două tipuri de blană, i-a spus ursul polar. Una pufoasă care ne ține de cald și una țepoasă care ne protejează de umezeală. Noi ne simțim în largul nostru aici!

– A fost frumos să-ți cunosc familia și să văd unde te-ai născut, dar abia aștept să mergem într-un loc mai cald.

Oricât de mult iubea Polul Nord și oricât de diferiți de el erau ceilalți ursuleți, ursul polar îi iubea ca pe niște frați și de aceea se hotărî să plece împreună cu ei. Cei patru ursuleți s-au îndreptat spre sud și au ajuns în Australia, unde ursul koala se simțea în sfârșit în largul lui.

– Mi-e sete! Ce pot să beau aici? întrebă ursul brun, căruia îi era cam cald.

– Urșii koala mănâncă frunze de eucalipt. Acestea conțin apă din belșug și ne țin de sete. Așa că el a împărțit câteva frunze prietenilor săi. Ursului brun însă i se făcu foame și burtica lui începu să chiorăie în scurt timp.

– Nu mi-am astâmpărat setea și acum îmi este și foame, spuse el. Aș vrea să mergem în munți, cu siguranță acolo vom găsi un pârâu cu apă rece în care să prindă pește.

Oricât de mult îi plăcea să lenevească printre frunzele de eucalipt și oricât de diferiți de el erau ceilalți ursuleți, ursul koala îi iubea ca pe niște frați și de aceea se hotărî să plece împreună cu ei. Urșii au pornit astfel spre nord-vest, tocmai până în România unde ursul brun se simți în largul lui. Își servi prietenii cu păstrăv prins din râu.

Ursulețul koala le spuse prietenilor săi că el este ierbivor și nu va putea mânca pește. Nici ursul panda nu se atinse de pește. Obosit de călătorie, el spuse:

– Aș vrea să merg acasă, unde ritmul vieții este mai lent.

Oricât de bine se simțea în răcoarea pădurii sau să bea apa limpede a părăurilor de munte, ursulețul brun își dorea mai mult să își însoțească prietenii. Oricât de diferiți de el erau ceilalți ursuleți, ursul brun îi iubea ca pe niște frați și de aceea se hotărî să plece împreună cu ei. Așa că urșii au plecat spre îndepărtata Chină. Pe drum ursul panda părea foarte îngrijorat. Întrebat de ce, el spuse:

– Sunt nefericit pentru că mi-e teamă că nu imi voi mai găsi familia și prietenii. Zonele în care trăiesc și găsesc mâncare urșii panda sunt din ce în ce mai mici și de aceea noi suntem în pericol!

Ajunși în China ei au găsit doar câțiva urși panda care s-a bucurat să îi întâmpine și să le ofere de mâncare câțiva lăstari de bambus.

– Unde sunt ceilalți urși panda?

– Cei mai mulți urșii ca mine au dispărut pentru că majoritatea copacilor de bambus au fost tăiați și nu au mai avut ce să mănânce.

Ursuleții erau triști și se gândeau cu părere de rău la soarta urșilor panda. Și apreciau și mai mult prietenia dintre ei.

Își doreau să plece mai departe în călătorie dar cu toții se simțeau epuizați. Nu își mai doreau decât să doarmă dar parcă ceva lipsea. S-au ghemuit ca de obicei unii într-alții și încercând să adoarmă și-au amintit. Au înțeles că li s-a făcut dor de prietena lor, Marina. Se hotărâră să se întoarcă acasă. Ajunși acasă ursuleții s-au îmbrățișat fericiți și au adormit în brațele Marinei, recunoscători pentru frăția lor și pentru prietenia și grija pe care Marina le-o purta, indiferent de locul de unde veneau sau de dorințele lor diferite. 

În noaptea aceea ursuleții au visat călătoria lor în întreaga lume și s-au bucurat din nou că au aflat atât de multe lucruri utile despre prietenii lor ursuleți.

Sfârșit

Prietenia Ursuletilor. O poveste despre prietenie cu ursuleti si dorinte diferite fb

Ω

Povestea de astăzi este susținută de ursulețul Martinel, care recent a lansat Mortadella de pasăre, un nou produs din gama special creată pentru cei mici. Acesta conține 77% carne de pui și curcan și păstrează forma unică a feliilor de ursuleț zâmbitor și rețeta special adaptată alimentației celor mici, ce nu are în componența sa alergeni, precum gluten, lactoză, coloranți, potențiatori de gust sau arome artificiale.

Pentru că dimineața timpul nu ne permită să gătim, Mortadella Martinel ne vine în ajutor! Preferata celor mici atunci când vine vorba de mic dejun sau gustarea pentru școală, transformă orice masă într-un adevărat deliciu datorită formei unice a feliilor de ursuleț zâmbitor. Pentru micul dejun de mâine îți oferim o rețetă simplă de rulouri.

300x600_Noul_MartinelRulouri cu Martinel Mortadella de pui

Ingrediente:

  • 3 linguri crema de branza
  • 2-3 feliute de branza (cheddar, branza topita sau emmental)
  • 1 foaie de tortilla
  • cateva frunze de salata sau spanac
  • Martinel Mortadella de pui
  • optional, mai merg cateva boabe de porumb sau rosii

Mod de preparare:

Intindeti 2 linguri din crema de branza pe 3/4 de foaie tortilla.

Asezata salata (spanacul), branza si cateva felii de Mortadella de pui cat sa acopere totul. Peste acestea mai intindeti 1 lingura de crema de branza si optional cateva boabe de porumb tocate putin.

Cand aveti ruloul gata, se ruleaza strans, se impacheteaza in folie alimentara si se lasa la rece o ora sau doua.

Se taie in jumatate si se pot servi.

Te invităm să vizitezi pentru alte rețete secțiunea Rețetele lui Martinel, locul unde veți găsi inspirație și idei creative pentru gustările celor mici, realizate cu Mortadella Martinel de pasăre, numai bune pentru pachețelul pentru școală, dar și pentru un mic dejun cât mai distractiv.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU