Greierele Dor – Visător Devine Spion. Poveste de Claudia Groza Lazăr

La Povestea de Duminică Seara #72 de astăzi citim Greierele Dor – Visător devine spion de Claudia Groza Lazăr, o poveste melodioasă în 7 părți despre valori pe care fiecare copil le prețuiește pe măsură ce descoperă lumea. Eroul nostru este greierele Dor-Visător, căruia Doamnă Toamnă îi încredințează misiunea de a deveni spion și de a pleca din România într-o lungă călătorie pentru a se întoarce cu tolba plină cu rețete de mâncăruri sărate și delicatese dulci!

ζ ♠ ζ

GREIERELE DOR-VISĂTOR DEVINE SPION

CAPITOLUL 1 

DOR-VISĂTOR PRIMEȘTE O MISIUNE

„Zum-zum-zum!” o albină zumzăia, iar soarele pe cer scânteia. Arborii mantie ruginie îmbrăcau și frunzele cu grijă și le pictau. Păsările în cânturi natura slăveau, iar fructele în coșuri de rafie se așezau.

– Of, draga mea Doamnă Toamnă, credeam că n-ai să mai vii! rosti un greier din vița de vie cu struguri aurii.

– Dragul meu Dor Visător, vreau să te îmbrățișez ușor! murmura zâna cu voal multicolor.

– Cu bucurie și admirație mă-nclin, al tău slujitor vreau să devin! De vrei o rapsodie să-ți închin sau un cântec vesel să găsim în timp ce bem un pahar cu vin, să-mi spui Doamnă Toamnă cu dulce mireasmă!

– A trecut timpul cântărilor și al verii cu mantia holdelor! Acum aș vrea să-ți încredințez o misiune cu multă responsabilitate și sinceritate! Ești un greier săritor, atrăgător, plin de umor și de dor, îndelung visător și răbdător pe acest ogor fermecător!

– Primesc orice misiune, numai de frig să scap și ceva bunătăți să pap, răspunse greierele dând din cap.

– Din dulcea Românie în lume vreau să pleci, alături de insecte să petreci mult timp în armonie și bucurie, iar când te-ntorci, o tolbă cu rețete să-mi aduci, de mâncăruri sărate și delicatese dulci!

– Îmi asum oferta aceasta, bogată Doamnă Toamnă, cu fructe în desagă și legume murate în borcane, cu dulcețuri fine și cutii cu prune uscate, îndelung afumate!

Citește și: Fetița Cât un Bob. Poveste Terapeutică de Florina Bumbaru

– Dar nu am terminat!

– Ah! Mai e ceva? Devine grea misiunea? întrebă greierele îngrijorat pe măsură ce noaptea se-așternea, iar Luna timid se ivea.

– Nuuu! Chiar deloc, prietene! Am să te rog spion să devii, în cele mai secrete bucătării, în cele mai elegante saloane din castele și palate sofisticate, restaurante selecte și magazine captivante!

– Sunt încântat să devin spion, la gustări campion în această lume largă, în care greierele Dor Visător va fi onorat să meargă, rețete să culeagă!

– Succes, prietene în lume călător cu arcușul la purtător și pofta de mâncare în buzunare! spuse mândra Toamnă cu fructe și semințe în trăistuțe.

Îți recomandăm: Jocuri Deosebite, 100% Românești

CITEȘTE CAPITOLUL URMĂTOR

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU