Efectele campaniilor de vaccinare in lupta cu bolile infectioase

Wall Street Journal a publicat o serie de grafice care arata efectele campaniilor de vaccinare pentru o serie de boli. Acestea un avut efect benefic evident prin reducerea incidentei ulterioare a bolilor in Statele Unite: pojar, hepatita A, oreion, pertusis (tuse convulsivă), poliomielita, rubeola, variola.

Statistica acopera mai mult de 70 de ani si arata modul in care numarul de incidente scade vertiginos dupa introducerea vaccinarii.

Efectele campaniilor de vaccinare se pot observa in grafice urmarind culorile ce indica, conform legendei, evolutia numarului de cazuri la 100.000 de persoane.

Pojar

VACCIN POJAR

Hepatita A

vaccin hepatita a

Oreion

oreion vaccin

Pertusis (tuse convulsivă)

Vaccin introdus in 1914.

vaccin Pertusis (tuse convulsivă)

Poliomielita

vaccin Poliomielita

Rubeola

vaccin rubeolaVariola

Vaccin introdus in 1800.

vaccin variolaEfectele campaniilor de vaccinare pentru toate bolile infectioase din statistica a fost evident, numarul de cazuri de infectie la suta de mii de persoane scazand substantial pana la cateva incidente izolate.
Sursa: wsj.com
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU