IT / Robots Workshops Club Natura 2022: Scratch, Code Master, Build, Lego Boost | 6-14 Ani

București

Club Natura este un concept educațional integrator, dezvoltat în scopul promovării ideilor creative ale copiilor, care pune accentul pe înțelegerea noțiunilor de responsabilitate sau sustenabilitate. Copiilor le va fi cultivată dragostea pentru natură, ea fiind cea care ne oferă, lângă resursele necesare traiului, bucurie și libertate… iar acestea sunt principlalele ingrediente pentru exprimarea creativității.

În 2022 ne axăm pe două mari categorii de workshop-uri: ROBOTS WORKSHOPS și ART WORKSHOPS. Workshop-urile Club Natura folosesc mix-ul didactic: joc, storytelling + improvizație.

Club Natura îți recomandă și: Art Workshops Club Natura 2022: Pictură, Desen, Benzi Desenate, Grafică, Animație și German Creative | 6-14 Ani

În acest an nu vom avea cursuri online, cursurile vor fi susținute de profesori în limbile: germană, română sau bilingv. De-a lungul primului semestru al anului școlar, în cadrul celor trei module a câte 4 workshop-uri fiecare, copiii vor dezvolta proiecte individuale sau de grup. Pentru ca ideile lor să prindă contur, Club Natura va pune la dispoziția copiilor diferite materiale specifice artelor plastice sau decorative, studioul de înregistrări audio, aparatura foto/ video 4K, laptop-uri sau stațiile grafice pe care copiii vor realiza desenele animate. Poveștile create de copii vor prinde viață și ne vor încânta, cu siguranță!

Creativitatea copiilor este nemărginită, iar noi dorim să folosim acest potențial în toate proiectele Club Natura.

Vă invităm să participați la workshop-urile Club Natura!

CREATIVE IT WORKSHOP
SCRATCH/CODE MASTER/BUILD/PLAY
bilingv
(română / germană)

 • Vârste recomandate: copii 6 – 9 ani
 • Durată workshop: 90 minute/ workshop/ săptămână
 • Număr module: 4 workshop-uri/ modul ; 3 module/ semestru
 • Adresă: Str. Pitar Moș nr. 9, Vila Bella, Sector 1, București (zona Piața Universității- Piața Romană)
 • Număr maxim copii: 10 copii/ workshop
 • Preț: 250 lei/ modul (4 workshop-uri)

creative IT gokid

Despre CREATIVE IT WORKSHOP

Club Natura vă invită să faceți primii pași în informatică cu ajutorul workshop-ului biling (limba română/ limba germană) de programare creativă pentru începători Creative IT. Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani pot deprinde noțiuni elementare de programare, special cereate pentru dezvoltarea logicii și înțelegerea noțiunilor specifice programării. În acest workshop, am pus accentul atât pe algoritmii de programare din Code Masters pentru copii, cât și pe aplicațiile practice interactive din Scratch.

Metoda didactică folosită în aceste workshop-uri este învățarea prin joc. Prin această metodă copilul va reține cu foarte mare ușurință ceea ce învață și totodată va memora pe termen lung informațiile primite. Copilul care va participa la acest gen de workshop-uri, va avea ocazia să înteleagă și să învețe lucruri noi, chiar unele destul de complicate, printr-o metodă care le face ușor de înteles pentru el.

Scratch, limbajul de programare folosit în aceste workshop-uri, este realizat special pentru copii și este creat de către un grup de cercetători din cadrul Massachusetts Institute of Technology, cea mai importantă instituție de învățământ de profil din lume, fiind un instrument foarte util în înțelegerea logicii din spatele programelor informatice. Code Masters este un sistem conceput de Mark Engelberg – cercetător cu o bogată experiență simulările de realitate virtuală la NASA, foloseste abilitățile native cognitive ale copiilor, pentru înțelegerea conceptului de ”coding”.

Copiii vor învăța ușor, prin joc, rezolvând probleme de logică, concepte de programare.

Club Natura vă așteaptă la workshop-ul de Creative IT!

Înscrieri și detalii workshop


ROBO BOOST WORKSHOP
LEGO BOOST / BUILD / CODE MASTER / PLAY
Construiește, programează și joacă-te cu roboți!
bilingv
(română / germană)

 • Vârste recomandate: copii 7 – 10 ani
 • Durată workshop: 90 minute/ workshop/ săptămână
 • Număr module: 4 workshop-uri/ modul; 3 module/ semestru
 • Adresă: Str. Pitar Moș nr. 9, Vila Bella, Sector 1, București (zona Piața Universității- Piața Romană)
 • Număr maxim copii: 10 copii/ workshop
 • Preț: 250 lei/ modul (4 workshop-uri)

robo boost gokid

Despre ROBO BOOST WORKSHOP

Vă invităm în minunata lume a creațiilor inteligente, în care micii fani ai informaticii vor putea construi și programa roboți.

În workshop-ul de robotică Robo Boost, de-a lungul celor 3 module, copiii vor învăța să lucreze cu roboți, vehicule motorizate și instrumente muzicale programabile. Metoda folosită de Club Natura, folosește constructiile Lego® Boost ca bază pentru învățarea programării. Acest tip de activități stimulează imaginația și creativitatea copiilor. Combinația dintre procesul de construcție specific lumii fizice și lumea digitală va aduce copiilor, ca real beneficiu, o înțelegere firească a algoritmilor de programare.

Vom construi și personaliza transportori inteligenți, roboți vorbitori controlabili de la distanță, le vom codifica comportamentul și vom programa răspunsurile prin expresii faciale. Robotul se va mișca în toate direcțiile, cu viteză variabilă, va vedea obiecte și culori, va sesiza distanța, va apuca și transporta accesorii, va face gesturi cu mâna, va sesiza și va reacționa la șocuri.

Vom creea: un vehicul multifuncțional, o chitară, o pisică și un AutoBuilder, toate putând fi controlate de la tabletă printr-o aplicație.

Club Natura vă așteaptă la Robo Boost Workshop!

Înscrieri și detalii workshop


WORKSHOP DE ROBOTICĂ MINDSTORM
Contruiește, programează și joacă-te cu roboți!
(în limba română)

 • Vârste recomandate: copii 11 – 14 ani
 • Număr module: 3 module/ semestru
 • Durată workshop: 90 minute/ workshop/ săptămână
 • Număr module: 4 workshop-uri/ modul; 3 module/ semestru
 • Adresă: Str. Pitar Moș nr. 9, Vila Bella, Sector 1, București (zona Piața Universității- Piața Romană)
 • Număr maxim copii: 10 copii/ workshop
 • Preț: 250 lei/ modul (4 workshop-uri)

robots mindstorm gokid

Vă invităm să intrați în uimitoarea lume fizică și digitală a roboților programabili, controlați de la distanță și a creațiilor inteligente. În acest workshop, micii fani ai roboților construiesc atât roboți cât și vehicule motorizate unice, folosind aplicații pe computer. Roboții vor prinde viață cu ajutorul limbajului de programare Scratch.

În workshop-ul de robotică, de-a lungul celor 3 module, copiii vor învăța să construiască și să programeze. Metoda folosită de Club Natura, folosește constructiile Lego® Mindstorm ca bază de învățare a programării.

Combinatia dintre procesul de constructie, specific lumii fizice și lumea digitală, prin care roboții interactivi și vehicule inteligente pot fi controlate de la distanță, va aduce copiilor, ca real beneficiu, o înțelegere firească a algoritmilor de programare.

De-a lungul celor 3 module, vom face activități distractive și vom îndeplini misiuni pe care copiii vor adora să le ducă la bun sfârșit cu ajutorul roboților, vom construi modele uimitoare și le vom programa cu telefonul sau laptopul pentru a finaliza misiuni care solicită gândirea.

La sfârșitul workshop-ului copiii vor putea să-și creeze și programeze propriile jucării tehnologice și să le partajeze cu alți fani ai roboților. De la motoarele puternice și senzorii preciși, până la cele mai recente versiuni de roboți de programare, acest workshop este modalitatea perfectă de a ajuta micuții să-și exprime și să-și dezvolte creativitatea, dobândind în același timp abilități de programare esențiale în acest secol.

Profesorul coordonator al workshop-urilor este Andrei Acatincăi, absolvent al Facultății de Informatică din Dortmund, a lucrat la informatizarea unei importante companii multinaționale din Germania și a implementat în România cursul ”Programare în limba germană pentru copii”.

Club Natura vă așteaptă la workshop-ul de Robotică Mindstorm!

Proiectele realizate de copiii participanți la workshop-urile Club Natura le puteți vedea aici:

Înscrieri și detalii workshop

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU