Kids Creative Dance. Cursuri de dans pentru copii 1-5 ani

10:30:00 - 11:30:00
Joi 31 Octombrie 2013

Haideti in lumea Kids Creative Dance cu Alina Petrisan

kids creative danceCursul Kids Creative Dance creat de Alina Petrisan, antrenor de dans sportiv cu o experienta de 5 ani in predarea dansului pentru copii si cu 9 ani de dans sportiv de performanta. Alina ne povesteste mai jos, in cateva randuri, care este misiunea ei in acest curs, dar si cum ar trebui sa ne pregatim copiii atunci cand ii aducem la dansuri:

“Fiecare copil este unic si poate reactiona diferit atunci cand este adus pentru prima data impreuna cu parintele la un curs educativ, organizat, cu reguli, in prezenta unor oameni noi, copii necunoscuti, intr-un spatiu inca neexplorat. E bine sa stim sa interpretam corect reactiile copiilor atunci cand sunt pusi fata in fata cu atat de multe necunoscute. De multe ori, copiii au nevoie de 1-3 sedinte de acomodare, trebuie lasati sa invete in ritmul si in modul lor preferat, atat informatiile propriu zise ale cursului de dans, cat si mediul in care se intampla cursul. Daca nu luam in considerare timpul de care au nevoie pentru acomodare cu tot noul situatiei, putem considera ca nu este interesat, ca nu ii place sau ca nu este atent la cursul de dans.”

Descriere curs Kids Creative Dance

În timpul cursului, creativitatea în mi scare a copiilor le este impulsionata si pe muzica clasica. Predarea se face în limba româna in limba engleza, copiii învatând de la instructiuni de baza, la partile corpului sau culori. Cei mici vor avea la dispozitie recuzita cu ajutorul careia vor putea întelege si executa mai bine si mai repede ritmul dansurilor propuse si vor putea, prin intermediul lor, sa îsi dezvolte pasiunea pentru miscare, muzica, sport si dans. Recuzita consta în esarfe, jucarii de plus , pom poms si altele.

Structura cursului de dans

Cursul are in medie 9 piese, fiecare piesa se incadreaza intr-o categorie ce urmareste un anumit obiectiv.

Spre exemplu prima piesa va face introducerea in cursul Kids Creative Dance prin adunarea tuturor copiilor in spatiul de dans si prin delimitarea acestuia (aliniere, stam de aici pana aici) . Pe parcursul sedintei spatiul astfel delimitat este in continua schimbare ( stam in cerc, in linie, in sir indian sau piticesc, fete, baieti, cu totii, cu parinti sau fara). Ultima piesa incheie cursul, recompenseaza copiii, ii incurajeaza ca s-au descurcat bine si ii indeamna sa revina la dans. Dupa 3-4 sedinte, structura si categoriile sale deja invatate (dans-joc, dans creativ, dans in jurul lumii) se pastreaza, dar se schimba 2 – 3 piese din diferitele categorii).

Parintii sint indemnati sa danseze cu copiii lor, micutii vor invata de la ei prin imitatie mai usor decat de la profesor. Daca parintele se opreste, sau sta deoparte, nici copilul nu va dansa. Daca parintele danseaza cu ei,  le va creste increderea in ei si in relatia cu parintele, se dezvolta inteligenta emotionala.

“Astept de la parinti sa-i indemne pe copii sa ramana in spatiul de dans si sa urmeze regulile de aliniere. Sa lase copilul sa invete in ritmul lui si in stilul sau, sa nu forteze copilul sa invete mai repede sau altfel decat ii vine lui natural. Sa ignore comportamentele nedorite si sa distraga atentia de la ele redirectionand atentia catre ce se doreste de fapt. Sa intareasca comportamentele bune prin lauda si zambete, sa indemne copilul sa socializeze cu ceilalti copii, sa ajute copilul sa inteleaga motivul pentru care se afla la cursul KCD, sa explice ca avem reguli de urmat si sa asculte de comenzile date de profesor”, isi propune Alina de la acest curs.

Tarife si program

Costul abonamentului cu 8 sedinte: 240 lei (se poate plati si in doua transe).

Inscrierile se fac pe blog sau la adresa [email protected].

 

Detalii Eveniment

Data:
Joi 31 Octombrie 2013

Program:
10:30:00 - 11:30:00

Orasul:

Detalii Locație

Elefantelul curios

Județ:
Sector 4

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Bd. C-tin Brancoveanu, nr 7 D

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL