Se deschide MINA – Museum of Immersive New Art, o incursiune fascinantă în lumea artei digitale și tehnologiei emergente

  Bucureștiul se îmbogățește cu un nou punct de reper cultural: MINA – Museum of Immersive New Art. Acest muzeu inovator reprezintă un spațiu captivant în care vizitatorii sunt invitați să exploreze experiențe artistice imersive uluitoare, transformând arta într-un adevărat spectacol captivant.

  Reunind sub același acoperiș artiști, dezvoltatori de new media, specialiști în comunicare vizuală, arhitecți și scenografi, MINA este o îmbinare ingenioasă de creativitate și tehnologie. Ceea ce era odinioară ICE Felix, una dintre primele fabrici de calculatoare din România, a evoluat acum în cel mai mare muzeu de new media art al țării, ocupând o suprafață de peste 2500 de metri pătrați în zona Pipera.

  De la o uzină industrială la un spațiu multifuncțional, MINA devine gazda unui spectru larg de activități culturale. Cu proiecte inovatoare, un spațiu de joacă dedicat artei și tehnologiei pentru cei mici, expoziții captivante, precum și evenimente sociale, de lifestyle și corporate, MINA își propune să redefinească modul în care percepem arta și tehnologia.

  mina-museum-klimt-3De pe 1 Septembrie se inaugurează și MINA Kids, un spațiu de aproape 1000 de mp cu peste 16 instalații interactive și educative pentru copii.

  MINA – Museum of Immersive New Art se deschide pe 25 august, cu două spectacole imersive:

  • Gustav Klimt – The Immersive Show, ce reunește peste 60 de lucrări ale celebrului artist
  • Lumea Subacvatică – O călătorie imersivă a apei – un spectacol subacvatic care te poartă din Delta Dunării până la Ocean

  MINA - Museum of Immersive New Art gustav klimt

  Unul dintre momentele de vârf ale muzeului este “Gustav Klimt – The Immersive Show”, un spectacol care transformă operele lui Gustav Klimt într-o călătorie captivantă prin “Epoca de Aur” a artei, ce îmbină stilul Art Nouveau și simbolurile bizantine. Acest spectacol multimedia dă viață lucrărilor emblematicului pictor simbolist, oferind o perspectivă complet nouă asupra creațiilor sale celebre: “Doamna cu Evantai”, “Sărutul” și “Portretul Adelei Bloch-Bauer”, care prind viață într-un cadru imersiv ce acaparează simțurile vizitatorilor.

  show_subacvatic_mina“Lumea Subacvatică” este o altă capodoperă imersivă prezentată de MINA. Într-o călătorie fascinantă prin adâncurile oceanelor, vizitatorii sunt invitați să exploreze frumusețea și importanța apei pentru viață. Cu ajutorul proiecțiilor impresionante, această experiență educațională subliniază biodiversitatea apei și ne îndeamnă să ne implicăm în protejarea resurselor naturale.

  Cu proiecții 360 de grade, instalații tehnologice inovatoare și o varietate de expoziții, acest sanctuar al artei și tehnologiei promite să fie o sursă inepuizabilă de inspirație și cunoaștere începând cu data de 25 august.

  MINA - Museum of Immersive New Art program

  MINA - Museum of Immersive New Art program mina-museum-klimt-3 mina-museum-klimt-7 show_subacvatic_mina MINA - Museum of Immersive New Art gustav klimt

  Detalii Locație

  Județ:
  București

  Oraș:
  București

  Adresa:
  Strada George Constantinescu, 2-4

  DISTRIBUIE
  GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU

  ADAUGĂ COMENTARIU