MINA Pop-Up aduce Artă și Tehnologie în Inima Orașelor

MINA Pop-Up este o nouă inițiativă culturală itinerantă oferită de MINA, adică Muzeul de Artă Nouă Imersivă, care transformă orașele Cluj-Napoca, Iași și Timișoara în locuri super pentru arta digitală și tehnologică.

E ca și cum te-ai teleporta în lumea artei imersive, unde poți vedea spectacole precum Gustav Klimt – The Immersive Show, Lumea Subacvatică și Inner Constellations, un univers digital creat de ilustratorul Alex Nimurad.

Pe o perioadă de 9 luni, MINA Pop-Up se va opri în fiecare oraș de pe traseu pentru 3 luni.

Cele trei spectacole imersive vor fi deschise publicului astfel:

  • CLUJ: 19 aprilie – 2 iunie
  • IAȘI: 10 iunie – 10 septembrie
  • TIMIȘOARA: 18 septembrie – 1 ianuarie

Biletul pe care îl cumperi e valabil doar pentru ziua rezervată.

MINA POP UP la IAȘI

Spectacolul imersiv „Lumea Subacvatică” va fi adus în premieră la Iași pe 13 iunie, în cadrul MINA Pop Up, ediția itinerantă a muzeului imersiv al noilor arte, MINA. Acest spectacol, prezentat de Kaufland România, este dedicat copiilor și isi propune să ofere celor mici o călătorie fascinantă prin apele din țară, Delta Dunării și Marea Neagră, dar și în adâncurile Oceanului, unde pot descoperi comunitatea de animale și importanța apei ca sursă a vieții pe pământ. Expoziția se axează pe educație și sustenabilitate, ridicând problema păstrării unui mediu mai curat.

Spațiul MINA Pop Up este un cort de 450 mp, cu proiecții 360, organizat împreună cu Palas Campus Iași pe strada Iancu Bacalu, la 10 minute distanță de Palatul Culturii.

MINA Pop Up va avea loc la Iași între 13 iunie și 28 iulie, perioadă în care vor fi prezentate mai multe spectacole imersive și instalații interactive.

„Lumea Subacvatică – O călătorie imersivă a apei” este o incursiune educațională în biodiversitatea apei, marcată de conștientizarea modului în care putem contribui la o lume mai curată și la protejarea speciilor. Această prezentare digitală va fi însoțită de un ghid audio care oferă copiilor oportunitatea de a învăța despre rezervația Deltei Dunării, speciile de plante și pești din Marea Neagră, dar și despre misterele Oceanului. Show-ul va fi disponibil până pe 28 iulie.

În aceeași perioadă, între 13 iunie și 28 iulie, vizitatorii MINA Pop Up Iași vor putea admira și expoziția „Constelatii Interioare”. Acest spectacol imersiv prezintă ilustrațiile lui Alex Nimurad (ilustrator, designer, art director si protagonist al celei de-a 23-a editie One Night Gallery), animate de studioul Noetic și acompaniate de coloana sonoră realizată de Ștefan Andrei Ștefanovici. Expoziția cuprinde 21 de lucrări de artă ce reflectă pasiunea lui Nimurad pentru mitologie, arta clasică și design contemporan. Stilul său îmbină aceste influențe diverse cu elemente minimaliste, creând un limbaj vizual unic și dinamic.

În plus, în aceeași perioadă, vizitatorii vor avea ocazia să admire și renumita expoziție imersivă „Van Gogh”. Acest spectacol a fost deja apreciat de un public numeros la București și include peste 80 de opere create de Van Gogh, între care picturi, desene și schițe. Printre operele ce vor putea fi admirate se numără renumitele „Noapte înstelată”, „Autoportret”, „Lan de grâu cu corbi”, „Iriși” și „Mâncătorii de cartofi”, precum și lucrări din perioada de creație timpurie. Expoziția oferă o incursiune captivantă în universul artistic al lui Van Gogh, combinând proiecțiile spectaculoase cu o coloană sonoră impresionantă.

Biletele pentru spectacolele MINA și MINA Pop-Up sunt disponibile pentru achiziționare pe site-ul oficial al muzeului, la sectiunea bilete, iar pentru mai multe informații și detalii despre program, vă invităm să ne vizitați pe www.minamuseum.com/minapopup/.

MINA Pop Up este găzduit de: Palas Campus Iași, Iulius Mall Cluj și Iulius Town Timișoara, centrele de shopping, office și entertainment dezvoltate de compania IULIUS în cele trei orașe.

Unde? Palas Campus Iași pe strada Iancu Bacalu, la 10 minute distanță de Palatul Culturii.

Program MINA Pop Up:

  • Luni – Vineri: 12.00 – 21.00
  • Sambata – Duminica: 10.00 – 21.00


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
13 Iunie - 28 Iulie 2024

Orasul:
Iasi

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Iasi!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL