Muzica si miscare in weekend, la George Enescu

10:30:00 - 10:30:00
22-23 Septembrie 2012

 

Evenimentele pentru copii organizate sub umbrela „Muza. Muzica. Muzeu” invita copiii cu varsta intre 2 si 6 ani, sa se bucure de muzica si miscare intr-un mod inedit, la Muzeul National „George Enescu”.

Prin aceste ateliere, Asociatia De dragul artei, in parteneriat cu Muzeul, propune desfasurarea unor programe de educatie creativa unice pentru piata culturala romaneasca. Programele dedicate familiilor sunt structurate pe 2 teme inedite: „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” şi „Domnul Do şi Domnişoara La”.
Ideea proiectului a venit din necesitatea de a le propune copiilor mici programe de muzică, mişcare și instrumente muzicale. Întreaga abordare educativă are drept principală miză creativitatea, iar prin îmbinarea mai multor arte în cadrul aceluiaşi atelier se urmăreşte absorbţia naturală a practicilor şi valorilor de către copiii mici care, în viitor, vor aborda cultura într-o manieră firească, accesibilă şi atractivă. Totul are loc sub îndrumarea specialiştilor în educaţie muzeală şi dans creativ şi cu ajutorul unor muzicieni care vor cânta şi încânta audienţa cu fragmente din lucrări cunoscute ale universului enescian.
Tema 1: „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani
Dansul, muzica şi mişcarea sunt bucuriile celor mici. Dar ce se întâmplă când intră în joc eşarfe colorate, intrumente şi papioane dichisite? Iese la iveală un exerciţiu de creativitate pentru adulţi şi copii, în care vor învăţa, împreună, care sunt atracţiile muzeului şi bucuria lucrurilor mici, dar valoroase.
Tema 2: „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani
Programul începe cu prezentarea Domnului Do căruia îi plac tablourile şi colecţionează diplome, fotografii şi tot felul de obiecte pe care le veţi descoperi împreună cu organizatorii. Domnişoara La este foarte elegantă şi draguţă, ea semănând mult cu Maruca Cantacuzino, soţia lui George Enescu, una dintre cele mai elegante doamne ale vremurilor de altădată. Partea de atelier constă în organizarea unei mici orchestre cu ajutorul copiilor care vor fi personaje muzicale, iar dacă este cald şi frumos, Domnul Do şi Domnişoara La vă vor invita să explorați grădina “sonoră” din spatele palatului.

Structura programelor:

• Sâmbătă, 8 septembrie, ora 10.30, – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
• Duminică, 9 septembrie, ora 10.30, – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
• Sâmbătă, 15 septembrie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
• Duminică, 16 septembrie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani.
• Sâmbătă, 22 septembrie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
• Duminică, 23 septembrie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
• Sămbătă, 6 octombrie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani
• Duminică, 7 octombrie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani
Participarea este gratuită atât pentru copii cât și pentru părinți.
Programările sunt obligatorii şi se fac numai în săptămâna programului, de luni până vineri, la e-mail: [email protected] (este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului) sau la tel. 0747 027 353.

Din cauza numărului mare de solicitări vă sfătuim să solicitați înscrierea în cursul zilei de luni a săptămânii programului.

 

 

 

 

 

Detalii Eveniment

Perioada:
22-23 Septembrie 2012

Ora incepere:
10:30:00

Ora terminare:
10:30:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Naţional „George Enescu”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Calea Victoriei, nr. 141

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL