O clasă de copii, un coş de gunoi şi un joc distractiv iniţiat de profesor. Câteodată nu e nevoie de mai mult pentru ca cei mici să plece acasă cu o lecţie de viaţă despre apreciere, empatie şi motivaţie.

Despre ce e vorba. Profesorul le spune copiilor că ei reprezintă populaţia ţării şi fiecare are posibilitatea de a se îmbogăţi. După care aşează un coş de gunoi în faţa clasei şi le spune copiilor că pot urca în ierarhia socială dacă reuşesc să arunce hârtia în coş, fiecare stând pe scaunul lui.

Evident că elevii din faţă reuşesc fie să nimerească coşul fie să arunce foarte aproape de acesta, în timp ce elevii din spatele clasei nu reuşesc mare lucru.

Cu cât eşti mai aproape de coş, cu atât cresc şansele de a-l nimeri. Asta înseamnă să fii privilegiat.

Elevii din spate se plâng că jocul este nedrept, în timp ce elevii din faţă se concentrează pe obiectivul aflat la îndemână nedându-le atenţie celor din spate. În plus cei din faţă sunt chiar obstacole fizice pentru hărtiile celor din spate!

Pentru că vă bucuraţi de educaţie, rolul vostru este să fiţi conştienţi de acest privilegiu şi să îl folosiţi pentru a realiza lucruri măreţe, susţinându-i în acelaşi timp pe cei din rândurile din spate.

Sursa: http://www.upworthy.com/watch-a-clever-teacher-annoy-the-back-row-of-class-to-teach-all-students-an-important-lesson?c=ufb8


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU