O clasă de copii, un coş de gunoi şi un joc distractiv iniţiat de profesor. Câteodată nu e nevoie de mai mult pentru ca cei mici să plece acasă cu o lecţie de viaţă despre apreciere, empatie şi motivaţie.

Despre ce e vorba. Profesorul le spune copiilor că ei reprezintă populaţia ţării şi fiecare are posibilitatea de a se îmbogăţi. După care aşează un coş de gunoi în faţa clasei şi le spune copiilor că pot urca în ierarhia socială dacă reuşesc să arunce hârtia în coş, fiecare stând pe scaunul lui.

Evident că elevii din faţă reuşesc fie să nimerească coşul fie să arunce foarte aproape de acesta, în timp ce elevii din spatele clasei nu reuşesc mare lucru.

Cu cât eşti mai aproape de coş, cu atât cresc şansele de a-l nimeri. Asta înseamnă să fii privilegiat.

Elevii din spate se plâng că jocul este nedrept, în timp ce elevii din faţă se concentrează pe obiectivul aflat la îndemână nedându-le atenţie celor din spate. În plus cei din faţă sunt chiar obstacole fizice pentru hărtiile celor din spate!

Pentru că vă bucuraţi de educaţie, rolul vostru este să fiţi conştienţi de acest privilegiu şi să îl folosiţi pentru a realiza lucruri măreţe, susţinându-i în acelaşi timp pe cei din rândurile din spate.

Sursa: http://www.upworthy.com/watch-a-clever-teacher-annoy-the-back-row-of-class-to-teach-all-students-an-important-lesson?c=ufb8

DISTRIBUIE
Salut! Sunt tatăl unei fetiţe minunate de 11 ani, care mă motivează zi de zi să fiu mai bun decât am fost, mai bun cu mine şi cu ceilalţi. Mă pasionează muzica, grafica şi posibilităţile infinite ale internetului. Mă preocupă modul în care putem îmbunătăţi traiul în comun în societate. Îmi doresc ca fiecare dintre noi să-şi propună să construim împreună o lume cu multe oportunităţi pentru noi şi copiii noştri.
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU