Orașele dintre coperți. Atelier online 9-12 ani | de-a arhitectura

14:00 - 17:00
Saturday 23 January 2021
Online

Când citești o poveste în care e descris un loc, reușești să îl vizualizezi în minte? Ești curios să îi descifrezi detaliile? Ți-ai imaginat cum ar fi să ajungi și tu în acel oraș? Unde te-ai opri și când? Ce ai vrea să fii și cum ai locui acolo?

Te invităm la o călătorie în timp spre orașul ascuns între coperțile cărților „Karlsson de-pe-acoperiș” (de Astrid Lindgren), „Jim Năsturel și Lukas, mecanicul de locomotivă” (de Michael Ende) și „Sabia din stâncă (Regele Arthur)” (de T.H. White), pentru a-i completa, prin desen și bricolaj, spațiile nescrise.

Cine?
Copii de 9-12 ani.

Ce?
Asociaţia De-a Arhitectura organizează pe 23 ianuarie 2021 atelierul online „Orașele dintre coperți” – ediția a III-a. Pornind de la descrierile unor orașe imaginare descoperite în pagini din literatura pentru copii, cei mici vor materializa grafic imaginea orașului, urmărindu-i particularitățile descrise în carte; îmbogățind, apoi, povestea cărții, își vor imagina că sunt chiar ei un personaj (de care autorul poate uitase) care călătorește în timp și își alege o perioadă din evoluția orașului. Odată ce au ajuns în acel punct, vor căuta un loc în care să se așeze și fie își vor crea un spațiu nou, potrivit cu cele existente, fie vor adapta unul, dintre cele care i-au vrăjit. Atelierul este îndrumat de arh. Aurelia Axente-Stan și arh. Cristina Dumitrescu.

Cum?
Înscrierile se realizează prin formularul de aici: https://forms.gle/dw8ioKeHQWcQF8mKA, în limita celor 30 de locuri disponibile (se vor forma grupe de lucru de maxim 10 copii). Atelierul are un cost de 50 RON/copil, plata se face odată cu înscrierea în formular prin atașarea dovezii plății (OP).

Rugăm copiii să pregătească următoarele materiale de bricolaj pentru acest atelier:

⌂ coli de bloc de desen (preferabil A3);
⌂ coli sau fâșii de hârtie colorată pentru colaje;
⌂ lipici solid, scotch;
⌂ foarfecă, creion grafit, gumă de șters, creioane colorate/carioci/linere, riglă (recomandat 30 cm).

Când?

Pe 23 ianuarie 2021, între orele 14:00-17:00.

Unde?

Online (copiii au nevoie să aibă acces la internet, o tabletă/PC/laptop cu microfon și cameră video funcționale și aplicația ZOOM instalată).

Vă aşteptăm alături de noi să locuim în orașele din cărți!

Detalii Eveniment

Data:
Saturday 23 January 2021

Program:
14:00 - 17:00

Orasul:
Online

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Online!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL