Păsările, fiarele și liliacul. Fabulă de Esop

Păsările și Fiarele și-au declarat război unele împotriva celorlalte. Nici un compromis nu era posibil, așa că s-a ajuns la dinți și gheare. Se spune că cearta a apărut ca urmare a persecuției pe care a suferit-o rasa Gâștelor din cauza familiei Vulpilor. Fiarele, de asemenea, aveau motive de luptă. Vulturul năvălea în mod constant asupra Iepurelui, iar Bufnița lua masa zilnic cu Șoareci.

A fost o bătălie îngrozitoare. Au murit mulți iepuri și mulți șoareci. Găinile și gâștele au căzut pradă — iar învingătorul se oprea întotdeauna la ospăț.

Liliecii nu se alăturaseră în mod deschis niciunei părți. Era o chestiune de politică. Atunci când au văzut că este posibil ca Păsările să învingă, se purtau ca păsările și nimic altceva nu exista. Când valul luptei s-a întors însă, ei s-au alăturat imediat Fiarelor.

Când bătălia s-a terminat, la conferința de pace s-a discutat despre conduita Liliecilor. O astfel de înșelăciune era de neiertat, iar Păsările și Fiarele au făcut o cauză comună pentru a-i alunga pe Lilieci. Și de atunci Liliecii se ascund în turnuri întunecate și peșteri pustii, zburând doar noaptea.

Morala fabulei: Cei ce înșeală nu au prieteni.

Îți recomandăm:

+200 Cele Mai Cunoscute Fabule pe Înţelesul Copiilor

300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

Evenimente pentru Copii și Părinți Săptămâna Asta

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU