Măgarul, Vulpea și Leul. Fabulă de Esop

Un Măgar și o Vulpe deveniseră camarazi apropiați și se aflau constant unul în compania celuilalt. În timp ce măgarul rumega iarbă proaspătă, Vulpea devora un pui din curtea fermei vecine sau niște brânză. Într-o zi, perechea a întâlnit pe neașteptate un Leu. Măgarul era foarte speriat, dar Vulpea și-a stăpânit frica.

„Voi vorbi cu el”, a spus ea.

Așa că Vulpea s-a dus cu îndrăzneală până la Leu.

— Înălțimea voastră, spuse ea pe un ton subțire, astfel încât Măgarul să nu-l audă, „Am un plan de care vei fi încântat. Dacă promiți să nu mă mănânci, voi duce acea creatură proastă de acolo într-o groapă din care nu va mai putea ieși, iar tu poți să te înfrupți din ea după bunul plac”.

Leul a fost de acord și Vulpea s-a întors la Măgar.

— L-am făcut să promită că nu ne va răni, spuse Vulpea. „Dar haide, știu un loc bun unde să ne ascundem până dispare”.

Așa că Vulpea l-a condus pe Măgar către groapa adâncă. Însă atunci când Leul a văzut că Măgarul e în groapă și nu poate fugi, în primul rând a sărit asupra vulpii trădătoare și a mâncat-o!

Morala fabulei: Trădătorii trebuie să se aștepte la trădare.

Îți recomandăm:

+200 Cele Mai Cunoscute Fabule pe Înţelesul Copiilor

300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

Evenimente pentru Copii și Părinți Săptămâna Asta

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU