Petrece weekendul la Istanbul. De ce merită vizitată Turcia?

Dat fiind faptul că Istanbul este unul din cele mai diversificate, cele mai fantastice și cele mai dinamice orașe din lume, există întotdeauna un motiv excelent de a-l vizita în orice moment al anului. Puține sunt orașele care sunt descoperite cu atâta plăcere și atât de apreciate cum este Istanbul. Poziția sa geografică dar și istoria sa bogată se află la originea unui fascinant amalgam de culturi.

În cele ce urmează îți vom spune de ce este bine să vizitezi Istanbul și Turcia.

Intenționezi să vizitezi Istanbul în viitorul apropiat și cauți deja bilet avion Istanbul? Trebuie să știi că Istanbul este o metropolă diversificată și fantastică cu unele din cele mai frumoase și mai interesante atracții din lume. Turiștii vin într-un număr mare pentru a descoperi acest oraș magic, plin de contraste, un oraș care ocupă locul cinci în topul celor mai populare destinații turistice din lume. Dacă încă nu știi sigur dacă este sau nu o idee bună să rezervi un bilet de avion citește rândurile de mai jos.

Vizitează Istanbulul pentru a profita de cele mai frumoase atracții

Cu siguranță vei fi entuziasmat de experiențele și atracțiile unice pe care Istanbul le oferă. Descoperă siturile istorice ale orașului care a fost capitala celor trei mari imperii. Profită de o priveliște incredibilă asupra orașului. Examinează câteva din cele mai prețioase din lume la palatul Topkapi sau profită de artă în numeroasele muzee.

Galata tower in Istambul city center. Landmark in TurkeyAdmiră monumente surprinzătoare

Silueta frumoasă a orașului Istanbul combină situri și monumente istorice precum biserici bizantine, turnuri venețiene, palate otomane și numeroase alte monumente surprinzătoare. Palatul Topkapi, moscheea albastră, cisterna bazilică, turnul  tinerei fete, palatul Dolmabahce, marele bazar și turnul Galata sunt câteva din cele mai vizitate situri istorice ale orașului.

Admiră Santa Sophia

Datând din anul 325, Santa Sophia este o biserică veche și un muzeu declarat drept una din cele mai mari opere arhitecturale din lume și acceptată drept a opta minune a lumii. Este, în egală măsură unul din monumentele și muzeele cele mai vizitate din lume.

Gustă din bucătăria turcească autentică

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Bogăția bucătăriei turcești îți va permite să descoperi și să apreciezi gusturi noi, produse de patiserie unice, specialități pe bază de carne, de pește și de legume. Gastronomia din Turcia reflectă o sinteză culinară remarcabilă care provine din moștenirea culturală.

Profită de viața de noapte animată

Viața de noapte din Istanbulul este extrem de animată, cu numeroase cluburi și cartiere animate precum Taksim și Kadikoy. Istanbul poate fi considerat un oraș care nu doarme niciodată. Cu numeroasele puburi, baruri, cafenele și restaurante, turiștii nu au cum să se plictisească.

Santa sofia mosque. Historic landmark place in Istambul, TurkeyProfită de o experiență unică de shopping

Varietatea de magazine din Istanbul care include produse tradiționale și produse moderne deopotrivă face din Istanbul un centru de atracție pentru pasionații de shopping. Turiștii vor găsi toate mărcile din lume în centrele comerciale și în cartierele din Istanbul.

De ce merită vizitată Turcia?

Țară întinsă pe două continente, Turcia este una din cele mai populare destinații turistice din lume, și este vizitată an de an de 23 de milioane de turiști. Caută și tu zboruri bucuresti Istanbul și folosește eSky.ro, care adună toate companiile aeriene într-un singur loc, oferă posibilitatea combinării zborurilor de la diferite companii aeriene într-o singură rezervare – număr nelimitat de destinații din întreaga lume. eSky.ro mai oferă o mulțime de avantaje precum economisirea timpului de căutare prin reunirea zborurilor alternative într-un singur loc, acces la un număr mare de oferte avantajoase și limitate, opțiuni de călătorie predefinite precum și protecție împotriva evenimentelor neprevăzute în timpul călătoriei.

Turcia are o istorie pur și simplu fascinantă. Cu numai puțin de 8400 de kilometri de coaste, sporturile nautice reprezintă principalul motiv pentru care este atât de vizitată și căutată. Gastronomia turcească este excelentă, una din cele mai bune din lume. Abundența câmpurilor, fermelor, livezilor și vapoarelor de pescuit este excepțională și chefii turci profită din plin de această bogăție. Savurează obligatoriu cafeaua și ceaiul turcesc.

Indiferent de pasiunile și preferințele tale, Turcia și Istanbul reprezintă destinații de călătorie perfecte.

DISTRIBUIE
GOKID este primul calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti din România. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU