Piste de Pumptrack în București

București

În luna octombrie 2022 a fost inaugurată cea de-a doua pistă de pumptrack din București, la ieșirea din Parcul Crângași spre digul Lacul Morii, accesibilă pentru biciclete, trotinete, role sau skateboard-uri.

Ce este un pumptrack?

Pumptrack-ul este un parc de joacă inovator ce apare în tot mai multe spații publice, o pistă special concepută pentru echipamente sportive pe roți (biciclete, trotinete, role, skateboard-uri) care nu necesită pedalare sau împingere, ci doar o acțiune de „pompare” pentru a genera impuls prin mișcările corpului în sus și în jos, în loc de pedalare (la bicicletă) sau împingere (la trotinetă sau skateboard).

Călătoria pe un pumptrack este intuitivă, majoritatea utilizatorilor înțelegând ce au de făcut după câteva ture. În funcție de pistă vârstele utilizatorilor variază între 2 și 80 de ani. Un astfel de traseu îi ține pe copii departe de drumurile aglomerate sau de traseele improvizate pe care se pot ascunde pericole.

pompare bicicleta pista pumtrack gokid
Mișcarea de pompare folosită pentru a merge pe un pumptrack. Sursa: parkitect.ch

Joyride – pista de pumptrack din cartierul Brâncuşi

Prima pistă de pumptrack a fost montată în București în cartierul Brâncuşi din sectorul 6 al Bucureștiului. Pista de pumptrack are 42 de metri și este concepută cu forme şi curbe pe înălţimi diferite și este accesibilă pentru biciclete, skateboard-uri, role şi trotinete.

Copiii care vor să o încerce o găsesc pe strada Valea Oltului nr. 139-141 din parcul Constantin Brâncuşi din cartierul ANL Constantin Brâncuşi.

Pista de pumtrack din Parcul Crângași

Aflată la ieșirea din Parcul Crângași spre digul Lacul Morii, pista inaugurată în octombrie 2022 are 48 de metri, în forme și curbe pe înălțimi diferite. Este cu 6 metri mai mare decât pista din cartierul Brâncuşi.

Și aici se poate intra cu biciclete, trotinete, role sau skateboard-uri, numarul maxim de persoane care pot intra simultan fiind 9, cu timp de utilizare de 5-6 minute și pauze între serii. Copiii sub 12 ani trebuie să fie supravegheați de însoțitori.

pumptrack crangasi 3
facebook.com/pg/ADPDUSector6
pumptrack crangasi
facebook.com/pg/ADPDUSector6
pumptrack crangasi
facebook.com/pg/ADPDUSector6
pumptrack crangasi regulament
facebook.com/pg/ADPDUSector6

VIDEO. Aripi. Scurtmetraj de Animație despre Prietenie și Visuri Împlinite

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU