Evenimente Kid-Friendly în Weekend de 1 Decembrie la Bucureşti – Ziua Naţională a României

București

Facem turul evenimentelor de 1 decembrie la București, cu focus pe cele kid-friendly, de care ne putem bucura în familie. Ziua Naţională a României este anul acesta parte dintr-o minivacanţă de 4 zile în care cu siguranţă mulţi dintre noi vor profita pentru a pleca din orașe. Joi 30 noiembrie este Sfântul Andrei, vineri este 1 decembrie după care urmează weekend-ul.

Părinții care vor rămâne în București vor căuta locaţii kid-friendly şi evenimente în Bucureşti de 1 Decembrie la care să meargă cu cei mici.

Parada Militară de Ziua României
1 Decembrie 2023

Evenimente de 1 Decembrie Ziua Nationala a RomanieiCopiii se vor afla din nou în prima linie a privitorilor la Parada Militară de la București cu ocazia Zilei României. Ei vor avea oportunitatea ca pe 1 Decembrie să asiste la defilarea forțelor terestre, aeriene, navale, precum și a salvatorilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Printre participanți se vor număra și militari străini din cadrul detașamentelor dislocate în țara noastră.

Evenimentul începe la ora 11:00 și se va desfășura ca de obicei în Piața Arcului de Triumf din București.

Precizăm că și la Alba Iulia va fi organizată o paradă militară cu trupe și tehnică de luptă, ca parte componentă a manifestărilor desfășurate de Ziua Națională a României. Vor avea loc ceremonialuri patriotice și religioase, momente de reconstituire istorică în amintirea Marii Uniri, mai multe concerte și spectacole, masă populară, și chiar un spectacol de artificii.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

10 Escape Rooms în București pentru Copii Aventuroși

Târguri de Crăciun deschise în București de Ziua Națională

TARGURI DE CRACIUN BUCURESTI 2023-2024Pătrunde în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă și explorează cele mai interesante târguri de Crăciun deschise de Ziua României în inima Bucureștiului în sezonul 2023-2024. Fie că sunt intime sau mai de amploare, organizatorii de târguri de Crăciun din București depun eforturi susținute și anul acesta pentru a ne oferi o experiență memorabilă, cu produse speciale de sezon și evenimente captivante care nu uită de nevoia copiilor de activități și divertisment.

VEZI LISTA

Ziua Națională la Muzeul Satului
1 Decembrie 2023

De Ziua Națională a României suntem invitați și la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti. Ca în fiecare an, Asociația Tradiția Militară va prezenta Onor, la Marea Sărbătoare și va defila pe aleile muzeului în costume militare caracteristice anului 1918 și va susține, sub comanda coordonatorului Asociației, colonel Mircea Stoica, o serie de ateliere tematice pentru copii. Cei mici sunt așteptați să descopere frumosul meșteșugurilor populare în atelierele de creație intitulate Tricolorul și Unirea susținute de coordonatorii Flori Buia (țesut) și Alice Birca (pictură, desen). Pe scena din sala Victor Ioan Popa vor cânta Corul de copii Prietenii Sfântului Nectarie, muzicianul Daniel Vasilescu, Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, coordonator arhd. Mihai Bucă, rapsodul Marian Vasile Ghica, Tezaur Uman Viu.

Iata si programul zilei:
  • 13.00- Onor, la Marea Sarbatoare…- Asociatia Traditia Militara, Bucuresti- defilare in costume militare caracteristice anului 1918 si ateliere tematice pentru copii- coordonator col. Mircea Stoica
  • 13.45- Colindul Sfantului Andrei, Transilvania mareata, Trece un nouras pe sus- recital muzicianul Daniel Vasilescu, Bucuresti (Sala VIP)
  • 14.00- Bucuria Sarbatorii – Corul de copii “Prietenii Sfantului Nectarie” (Sala VIP)
  • 14.30- Pe-al nostru steag e scris Unire- Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Romane, coordonator arhd. Mihai Buca (Sala VIP)
  • 15.00- Lin mai lin- recital rapsodul Marian Vasile Ghica, Tezaur Uman Viu, si grupul folcloric Piano
  • 14.00- Ateliere de creatie pentru copii cu tematica “Tricolorul si Unirea” : desen-pictura si tesut

DETALII

Invitaţie la TNB, de Ziua Naţională a României
1 Decembrie 2023

Teatrul Național ”I.L.Caragiale” din București împlinește, în 2023, 50 de ani de activitate în locul în care funcționează și astăzi, la kilometrul 0 al capitalei. Va fi un prilej de sărbătoare pentru public, primul moment de sărbătoare fiind chiar 1 Decembrie, când la Teatrul Național ziua este plină de evenimente culturale dedicate publicului, așa cum se întâmplă în fiecare an.

Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București își va deschide porțile pe tot parcursul zilei. Programul va include o reprezentație matinală, începând cu ora 11:00, a spectacolului „A fost odată în România”, regizat de Dragoș Huluba. Acesta promite a fi un spectacol captivant, provocator, plin de umor și nostalgie, oferind o incursiune în istoria noastră recentă. Prin diapozitive teatrale colorate sau alb-negru, vor fi prezentate imagini din viața oamenilor din trecut și prezent, oferind, poate, răspunsuri la întrebările generației mai tinere. Accesul la Sala Pictura a TNB va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Seara, începând cu ora 19:00, Sala Studio va găzdui spectacolul „Preșul” de Ion Băieșu, recomandat de Mircea Cornișteanu, care îl descrie ca o comedie atemporala despre noi înșine. Chiar dacă a fost creat acum 40 de ani, conținutul său rămâne actual și reflectă aspecte ale societății noastre. Spectatorii sunt invitați să se privească în oglinda umorului și să se bucure de momente de amuzament.

În aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00, Muzeul Teatrului Național din București va fi deschis publicului, oferind acces gratuit la „Expoziția inovativă cu bunuri culturale restaurate din colecția Muzeului TNB”.

DETALII

Activități creative de Ziua Națională
Atelier la Aurora Hub Educational
1 Decembrie 2023

Cu ocazia Zilei Naționale a României, îi așteptăm pe cei mici la AURORA Hub, să descoperim împreună minunatul ghid turistic ”Plăiuț”, realizat de Claudia Ciontu.

Cartea abundă de detalii pe înțelesul copiilor, dar și de ilustrații care îi vor duce cu siguranță să își dorească să descopere frumusețea României! Vom realiza apoi câte un colaj creativ sub forma unui itinerariu, care să le folosească drept suport în viitoarea lor excursie prin țară! (participarea se realizează exclusiv prin rezervare, deoarece locurile sunt limitate)

DETALII

Habarnam
Spectacol pentru Copii la Teatrul Coquette
2 Decembrie 2023

Teatrul Coquette aduce spectatorilor mici și mari o nouă comedie cu tâlc despre virtuți. Călătoria inițiatică a lui Habarnam îi deschide orizonturile. Decorul viu colorat captează atenția și stârnește cu siguranță fantezia copiilor. Habarnam este o adaptare liberă după povestea lui Nikolai Nosov de Claudia Dionise.

DETALII

Crina și Păpușile Vorbitoare.
Spectacol pentru Copii @ Teatrul Nou
2 Decembrie 2023

Ventrilocia este arta de a vorbi fără să îți miști buzele. Sună ciudat și arată cel puțin interesant să vezi pe cineva vorbind fără să își miște buzele. Pentru a nu părea ,,duși cu pluta’’, ventrilocii folosesc în spectacolele sale, păpuși!

Crina și păpușile vorbitoare este un spectacol de ventrilocie inedit, plin de umor și 100% la interactiv. Ventrilocia este cel mai nou gen de divertisment de la noi din țară.

DETALII

Tinerețe fără Bătrânețe și Viață fără de Moarte
Spectacol +5 ani la Teatrul Coquette
3 Decembrie 2023

Teatrul Coquette vă invită la un spectacol ce se adresează copiilor de la 5 ani în sus, dar și adolescenților și adulților, abordând și teme filozofice. Spectacolul își dorește să poarte publicul de toate vârstele în tărâmurile fantastice ale basmului românesc, în care Făt Frumos pornește să găsească ceea ce niciun muritor nu a găsit vreodată – tinerețe și viață nesfârșită. În această călătorie va fi însoțit de un prieten năzdrăvan, de nedespărțit: calul fermecat, cel înaripat.

DETALII

DISTRIBUIE
GOKID este primul calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti din România. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU