Povesti europene. Franta. Ateliere pentru copii

11:00:00 - 11:00:00
Sâmbătă 25 Ianuarie 2014

Atelier de comunicare pentru copii de 6-10 ani susținut de către Daniela Mișcov, ArtelierD

povesti euroÎnsoțim personajele Gargantua și Pantagruel într-o călătorie în vremuri de demult. Veți asculta povești despre catacombe, castele, colecționari de antichități și pictori, dar și despre melci delicioși serviți la cină alături de brânzeturi.

Ne inspirăm din volumul Paris. Tot ce trebuie să știi, editura Litera mică

Tradiția și bogăția culturii gastronomice, ritualurile, prezentarea excepțională a mâncării și rafinamentul gusturilor, al felurilor de mâncare au făcut organizația UNESCO- cea care are în grijă patrimoniul cultural al omenirii- să declare Franţa, în 2010: „world intangible heritage”, patrimoniu spiritual al omenirii, am spune. În decernarea titlului nu au contat brânzeturile, vinul sau alte reţete specifice, ci mai ales ritualurile sociale ale meselor festive, de la oraş şi sat, această întreagă cultură a convivialităţii pe care o moşteneşte întreaga Europă, de la Franţa. În Franţa s-a născut primul restaurant-locul inventat de francezi pentru ca semenii lor să se simtă bine după călătorie, să se refacă după drumuri lungi.

La atelierul POVEŞTI EUROPENE, descoperim Franţa gastronomică şi poveştile ei, călătorind şi discutând, căci atelierul nostru este de comunicare.
Cu rezervare la 0756 158 766, intrare pe bază de donație

 

 

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 25 Ianuarie 2014

Program:
11:00:00 - 11:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Libraria Bastilia

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Piata Romana nr 5

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL