Primul manual de educație rutieră pentru copii: Ora de educație rutieră. Vio și Rică în oraș  

Asociația EDIT și Editura Corint lansează primul manual de educație rutieră pentru copii Ora de educație rutieră. Vio și Rică în oraș  

Asociația EDIT prin proiectul ,,Ora de Educație Rutieră”, inițiativă parte a Programului Național ,,România în Siguranță” și Editura Corint lansează primul manual de educație rutieră pentru copii – Ora de Educație Rutieră. Vio și Rică prin oraș.

Manualul, singurul de acest gen tipărit în ultimii zece ani, conține ilustrații, teorii și activități pentru dezvoltarea educației rutiere la copii, cu accent pe responsabilitate. Elementele și  siguranța din trafic, semnalele polițistului, folosirea tehnologiei pe stradă sau regulile în cazul transportului cu bicicleta sunt doar câteva dintre subiectele explicate pe înțelesul celor mici.

,,Acest manual reprezintă încununarea eforturilor depuse pentru inițiativa Ora de educație 
rutieră  – cel mai structurat proiect de acest gen. Ne dorim pentru generațiile care vin să învețe despre siguranţa lor, despre cum pot avea singuri grijă de ei şi cum pot evita riscurile în trafic.

Suntem încrezători pentru că avem alături cadre didactice și părinți care se implică activ în  educarea copiilor și sperăm ca în timp să reușim să îmbunătățim statisticile îngrijorătoare din acest moment”, a spus Liviu Zorilă, fondatorul Asociației EDIT.

„Ne bucurăm să aducem pe piața din România, împreună cu Asociația EDIT, un material unic, extrem de util copiilor, părinților și cadrelor didactice. Având ca îndrumători două personaje super simpatice, vulpița Vio și iepurașul Rică, siguranța în trafic și respectarea regulilor de circulație devin acțiuni normale, care transformă orice copil într-un cetățean responsabil. Vă invităm să pornim împreună la drum!”, Flori Mihalache, director PR Editura Corint

Detalii despre manual:  

https://www.edituracorint.ro/ora-de-educatie-rutiera-vio-si-rica-in-oras.html 

Conform Raportului Comisiei Europene despre statisticile privind siguranța rutieră pentru anul 2019, publicat la data de 11 iunie 2020, România se situează pe ultimul loc al clasamentului.

Astfel, România este cea mai nesigură țară în ceea ce privește siguranța rutieră cu 96 de decese la milionul de locuitori, cifră ce reprezintă aproape dublul mediei UE, care este de 51 de decese la milionul de locuitori. Mai mult, aceste cifre ridicate au impact și la nivel financiar, costurile sociale estimate ale accidentelor de circulație din România, conform Autorității Rutiere Române, fiind în jurul valorii de 1.082.964,44 euro/deces și 168.569,09 euro/accident grav.

O parte semnificativă a profitului rezultat în urma comercializării acestei cărți va fi
reinvestită pentru a implementa proiectul „Ora de Educație Rutieră” în cât mai multe grădinițe și școli din toată țara.

,,Ora de Educație Rutieră” este un proiect dezvoltat de Asociația EDIT, implementat în parteneriat cu Poliția Română, I.G.S.U și Ministerul Educației și Cercetării. În total, prin
intermediul acestui proiect am ajuns la peste 100.000 de beneficiari: preșcolari, școlari și liceeni, atât din București, dar și din țară.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU