Programe pentru familii la Muzeul George Enescu

10:00:00 - 10:00:00
Sâmbătă 20 Iulie 2013

Programe educative pentru familii cu copii  Muză. Muzică. Muzeu

Îi invităm pe părinții cu copii de 2-6 ani să petreacă un timp fantastic într-un loc care se animă de muzică, mișcare și instrumente muzicale: în Muzeul George Enescu din Calea Victoriei, nr. 141. Asociația De dragul artei invită familiile cu copii de 2-6 ani să participe sâmbăta, pe bază de programare, la un program inedit de muzică și mișcare.
Sunt propuse două teme diferite, fiecare dintre ele adaptată nevoilor și bucuriei copiilor de a se manifesta liber și creativ prin muzică. Iată ce declară Doamna Claudia Ghimiş, una dintre zecile de mămici care au participat la programul Muză. Muzică. Muzeu: „ A fost foarte frumos. Mulțumim pentru o dimineață minunată. Copiii râdeau în hohote, erau fericiți. Ascultau muzica, o ințelegeau și erau încântați. Mulțumim, mulțumim.”

Programele Muză. Muzică. Muzeu continuă după următorul orar:

• Sâmbătă, 29 iunie 2013, 10:00, Pe-un picior de-arcus, program pentru familii cu copiii de 2-3 ani

• Sâmbătă, 6 iulie 2013, 10:00, Domnul Do și domnișoara La, program pentru familii cu copiii de 4-6 ani

• Sâmbătă, 13 iulie 2013, 10:00, Domnul Do și domnișoara La, program pentru familii cu copiii de 2-3 ani

Abonează-te la Newsletter GOKID!
Îți trimitem Invitații la Evenimente, Newslettere de Weekend și Povestea de Duminică Seara
+ CADOU 

14 Jocuri pentru Dezvoltarea Inteligenței Emoționale

 VREAU! 

Sâmbătă, 20 iulie 2013, 10:00, Pe-un picior de-arcus, program pentru familii cu copiii de 2-3 ani
Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: [email protected] (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor și este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului). Înregistrările se fac individual de către fiecare familie în parte.
Taxă de participare:
o 60 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil),
o 80 lei/familie formată din trei membri,
o 90 lei/ familie formată din patru membri etc.

Tema 1: „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani

Poveștile despre Enescu copil sunt completate de jocuri muzicale stârnite de flaut, pian sau vioară. Muzica valoroasă și accesibilă precum și recuzita formată din eșarfe și cercuri colorate încurajează mișcarea dezinvoltă, atât în rândul copiilor cât și al părinților, spre încântarea și amuzamentul tuturor. Programul oferă idei de joacă și pentru acasă, pe alte ritmuri, dar la fel de spectaculoase.

Tema 2: „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani

Personajele Domnul Do și domnișoara La ne acompaniază în muzeu și ajută la perceperea palatului Cantacuzino drept clădire muzicală, în care materialele din care e construită vibrează muzica. Partea de atelier constă în organizarea unei mici orchestre cu ajutorul copiilor, care vor fi personaje muzicale. Aceleași personaje muzicale aleargă prin ploaie pe sunete de tamburină, deschid uși vechi în sunet de vioară și susțin un concert scurt spre încântarea celor de față. Ideea proiectului a venit din necesitatea de a le propune copiilor mici programe de muzică și mişcare. Întreaga abordare educativă are drept principală miză creativitatea, iar prin îmbinarea mai multor arte în cadrul aceluiaşi atelier se urmăreşte stabilirea unui contact între copiii mici și o serie de practici și valori artistice. Se pun astfel bazele deschiderii lor spre artă și cultură în general, într-o manieră firească, accesibilă şi atractivă. Totul are loc sub îndrumarea specialiştilor în educaţie muzeală şi dans creativ precum şi cu ajutorul unor muzicieni, care vor cânta şi încânta audienţa cu fragmente din lucrări cunoscute ale lui George Enescu.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 20 Iulie 2013

Program:
10:00:00 - 10:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Naţional “George Enescu”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Calea Victoriei, nr. 141

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL