Ruta Cultural Turistică a Muzeelor în Aer Liber din România

  V-ați gândit vreodată să vă îmbarcați într-o călătorie captivantă prin timp și să descoperiți bogăția patrimoniului cultural al României? Aflați că a fost lansată oficial Ruta culturală turistică a muzeelor în aer liber din România, o inițiativă de amploare dezvoltată la nivel național și recunoscută de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

  Această rută inedită, concepută și promovată de către Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare, va dezvălui frumusețea și autenticitatea culturii românești. Cu cele 11 obiective de referință, începând de la celebrul Muzeu Național al Satului Dimitrie Gusti din București și până la încântătorul Muzeu Satului Brănean din Bran, Brașov, această rută va oferi părinților și copiilor lor o experiență culturală memorabilă.

  Vizitatorii vor avea ocazia de a se aventura în minunata arhitectură tradițională, de a înțelege modul de viață al comunităților locale și de a se bucura de tradițiile românești autentice. Este o oportunitate unică de a explora cultura și istoria locurilor, de a cunoaște mai bine rădăcinile noastre și de a experimenta autenticitatea tradițiilor noastre.

  Ghidul călătoriei va include următoarele destinații:

  Agențiile de turism din țară și din străinătate vor putea oferi pachete turistice pentru a vă ajuta să vă bucurați de această experiență minunată.


   RECOMANDARE


  Ruta Cultural Turistica a Muzeelor in Aer Liber din Romania locatii

  Pentru a vă adăuga și mai multă savoare experienței, ruta culturală a muzeelor în aer liber poate fi combinată cu diverse evenimente și festivaluri locale desfășurate în apropiere. Astfel, veți avea șansa să participați la festivități tradiționale, expoziții de artă populară și chiar la spectacole de dansuri și cântece autentice.

  De exemplu, în aceeași zi cu lansarea rutei, a fost sărbătorit hramul Bisericii Monument „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și s-a deschis sezonul de vizitare a Satului de pe Dealul Florilor din Baia Mare. A fost o ocazie specială să devenim martori la tradiții autentice și obiceiuri locale, în timp descoperim pitorescul sat românesc cu case tradiționale, biserici vechi și peisaje încântătoare.

  Ruta Cultural Turistica a Muzeelor in Aer Liber din Romania eveniment

  Această rută nu este doar o oportunitate de relaxare și distracție pentru întreaga familie, ci și o modalitate de a sprijini conservarea și promovarea patrimoniului cultural al țării noastre.

  Așadar, părinților pasionați de călătorii și explorare, această rută culturală a muzeelor în aer liber din România este o alegere perfectă pentru a petrece timp de calitate cu familia și a îmbogăți cunoștințele culturale ale copiilor. Aventurați-vă într-o călătorie prin tradițiile și frumusețea țării noastre și creați amintiri de neuitat în mijlocul peisajelor autentice și a atmosferei magice a muzeelor în aer liber.

  Detalii Locație

  DISTRIBUIE
  GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU

  ADAUGĂ COMENTARIU