Să sculptorisim, așadar! – Program de artă pentru copii de 2-8 ani

10:00:00 - 10:00:00
16-17 Martie 2013

Activitati pentru copii 16 – 17 Martie: Să sculptorisim, așadar!

Noul program de educaţie creativă Să sculptorisim, așadar!, pentru copii de 2-8 ani se desfășoară în primitorul Muzeu Vasile Grigore – pictor şi colecţionar și își propune să-i familiarizeze pe cei mici cu sculptura: ce este, din ce materiale se face, cu ce instrumente, totul prin joc, poveste și prin explorarea unor obiecte sau materiale diverse.

În luna martie programele se desfășoară după următorul orar:
• Sâmbătă, 16 martie, ora 10.00 programe pentru copii de 2-3 ani;
• Sâmbătă, 16 martie, ora 11.30 programe pentru copii de 4-6 ani;
• Duminică, 17 martie, ora 10.00 programe pentru copii de 4-6 ani;
• Duminică, 17 martie, ora 11.30 programe pentru copii de 6-8 ani.

Înțelegerea unor aspecte legate de sculptură se face prin diferite jocuri inedite de mișcare, de comunicare și expresivitate: unul în care părintele sau copilul este sculptor iar celălalt este materialul brut din care se formează sculptura, jocul ”Ne micim și ne mărim” – evidențiază diferențele de expresie ale portretului iar alte jocuri îi pun pe copii în situația personajelor sculptate care trebuie să comunice cu cei din jur. Pe familiile participante le așteaptă multe alte provocări care stimulează percepția, pe de o parte și imaginația, pe de altă parte. La atelier se vor realiza sculpturi din lut cu armătură.

Derulate pe parcursul următoarelor 6 luni, programele își propun să ofere copiilor ocazia de a descifra ce este arta în cele mai subtile și atractive aspecte. Pe parcursul următoarelor teme li se vor dezvălui copiilor ce sunt grafica, artele decorative, arhitectura, la ce folosesc ele, cum se deosebesc și ce tehnici există pentru a le pune în practică.

Programele se desfășoară de două ori pe lună, sâmbăta și duminica și sunt susținute de Ana Maistru, ea însăși artist plastic. Programările sunt absolut necesare și se fac numai în săptămâna programului la emailul: [email protected] (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor).


 RECOMANDARE


Taxele de participare la program sunt următoarele: 50 lei/doi membri ai familiei (părinte și copil), 60 lei/trei membri ai familiei, 70 lei/ patru membri ai familiei.

 

Detalii Eveniment

Perioada:
16-17 Martie 2013

Ora incepere:
10:00:00

Ora terminare:
10:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul de Artă „Vasile Grigore”

Județ:
Sector 2

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str. Maria Rosetti nr.29

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL