Programare în Scratch – Lecție Demo Gratuită (6-10 ani) | LittleDev Academy

12:30
Sâmbătă 27 Octombrie 2018
București

LittleDev Academy organizează o lecție demonstrativă și gratuită, pe 27 octombrie, în București.

Scratch este un limbaj de programare dezvoltat în special pentru copii și este folosit pentru a-i ajuta să-și dezvolte gândirea computațională. Tototdată, pe măsură ce aceștia crează animații și jocuri cu Scratch, ei învață să gândească creativ, să colaboreze și sunt încurajați să experimenteze. Pentru crearea de povestiri interactive, Scratch aplică programarea pe baza de blocuri.

Ce vor face copiii în cadrul acestui demo?

Pe lângă faptul că vom învața câteva concepte de baza de programare și vom realiza animații distractive, vom adauga interactivitate fizică în aplicațiile noastre cu ajutorul PicoBoard.
De exemplu, putem să mișcăm caracterul Scratch folosind slider-ul, să îl facem să danseze când stingem lumina, cu ajutorul senzorului de lumină, sau să reacționeze atunci când ne aude vocea, folosind senzorul de sunet.

Pentru că este o ședință care se adresează și părinților, aceștia vor afla ce impact pot avea cursurile de programare în viitorul copiilor și vor putea observa dacă aceștia au o atracție pentru domeniul IT.

Obiectivul pe care ni-l propunem este ca, în urma cursului Programare Basic, copiii să cunoască conceptele de bază de programare, să își dezvolte atât gândirea logică, cât și gândirea creatoare prin realizarea de aplicații interactive.

Cursul este recomandat copiilor cu vârstă cuprinsă între 6 și 10 ani.

  • Program: Sâmbătă, 27 octombrie, ora 12:30
  • Vârstă copii: 6-10 ani
  • Preț: gratuit

Date contact:

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 27 Octombrie 2018

Program:
De la 12:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL