Spectacol de caritate “De Craciun, ajuta-ma sa fac singur”

11:00:00 - 11:00:00
Luni 23 Decembrie 2013

Concert caritabil de Craciun  in sprijinul educatiei Montessori in Romania.

Fundatia Montessori din Romania organizeaza in data de 23 decembrie 2013 ora 11.00, la Palatul Naţional al Copiilor,  spectacolul de caritate cu copii –  “De Crăciun, ajută-mă să fac singur”.
Programul include formaţii corale de copii, printre care laureaţi la concursuri internationale ca Arabesque, grupul vocal Adaggio, care vor interpreta un repertoriu de cântece tradiţionale cu specific de Crăciun.

Beneficiile vor fi alocate dezvoltarii unui Centru Educational Montessori gratuit, in Romania.

Pedagogia Montessori este o metoda de educaţie alternativă care se bazează pe câteva principii de bază: perioade sensibile (clasele includ vârste diferite într-un interval de 3 ani; ex.0-3 ani, 3-6 ani, 6-9 ani etc), mintea absorbantă (capacitatea de a absorbi informaţia fără efort pe zone de interes specifice perioadelor sensibile) şi polarizarea atenţiei (capacitatea de concentrare), menite să dezvolte autodisciplina, socializare, libertate, adresată copiilor din categoriile de vârstă 0-18 ani, acelora superdotaţi sau copiilor cu probleme de sănătate şi are o vechime de peste 100 ani. Printre personalităţile care au absolvit această metodă pedagogică sunt: Barack Obama, familia regală Britanică, familia regala Daneză şi Suedeză, Garcia Marques, Proprietarii Google, Yahoo, Amazon, Graham Bell, etc.

Fundatia Montessori din România continuă demersul pedagogiei Montessori început în România încă din perioada interbelică, în 1934, la Congresul Montessori de la Roma, când ţara noastră a avut cea mai numeroasă delegaţie alcatuită din 20 persoane.
Principalul scop al Fundaţiei Montessori din România este de a obţine fonduri şi a finanţa proiecte de dezvoltare a pedagogiei Montessori în România la standarde europene. În acest sens ne dorim un parteneriat cu toţi membrii comunităţii din Romania şi Europa în scopul formării de cadre didactice calificate şi în dezvoltarea altor proiecte comune, în măsura confirmării unui interes reciproc.

Viziunea noastra “Ajută-mă să fac singur” este aceea de a crea centre educationale – grădiniţe, şcoli, licee, cluburi – Montessori
gratuite, a oferi sprijin instituţiilor, cadrelor didactice, părinti şi tuturor persoanelor interesate de formare, informare şi lucru în pedagogia Montessori. Misiunea Fundaţiei Montessori din România este de a oferi mijloace necesare în termeni operaţionali, organizatorici şi fianciari prin finanţarea formării profesionale şi a schimburilor de experienţă, dotarea cu materiale pedagogice şi informarea publicului interesat de pedagogia Montessori.

Valorile pe care le promovăm sunt de orientare spre finalitatea misiunii noastre prin respectarea integrităţii si a unei politici comune tuturor participanţilor la acest proces, solicitarea sprijinului actorilor implicaţi în acest proces şi a celor care il pot sprijini prin profesionalism la standarde internaţionale superioare.

Detalii Eveniment

Data:
Luni 23 Decembrie 2013

Program:
11:00:00 - 11:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Palatul National al Copiilor din Bucuresti – Sala Mică

Județ:
Romania

Oraș:
Bucureşti

Adresa:
Bulevardul Tineretului nr. 8-10

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL