Povestea Martisorului. Spectacol la Teatrul Coquette

11:00 - 12:00
Sâmbătă 09 Martie 2019
București

Teatrul Coquette sărbătorește venirea primăverii prin punerea în scenă a unei legende românești, culeasă și adaptată pentru scenă din mai multe variante ale legendei, din diferite zone ale țării. Aflam Povestea Martisorului, de unde vine traditia acestei frumoase sarbatori.

Fiica Soarelui, tânjind după lumea oamenilor și plină de drag pentru ei, aruncă pe Pământ numai raze calde care vestesc venirea primăverii. Mama Zmeilor, însă, o vede pe frumoasa fată și decide să o păcălească să coboare pe Pământ pentru a o duce pe tainicul Munte al Zmeilor, unde este veșnic iarnă, pentru a o da de soție fiului ei cel mare. Nimic mai simplu, căci Mama Zmeilor este maestra șiretlicurilor și, astfel, pe pământ se face noapte, păsările încetează să mai cânte, copiii să se mai joace și nici florile nu mai vor să înflorescă.

Însă, pe Pământ, într-un sat românesc, trăiește un voinic viteaz, Mărțișor pe numele lui, care, cu ajutorul elementelor naturii, află de acest șiretlic și pornește într-o călătorie plină de peripeții pentru a readuce strălucirea soarelui pe cer.

În drumul său întâlnește personaje ca Împărăteasa Fluturilor, Copacul cu Mere de Aur, Baba Dochia care îl ajută cu puterile lor fantastice.

Ajuns pe Muntele Zmeilor, Mărțișorul se luptă cu Mama Zmeilor și, deși rănit, o învinge cu ajutorul apei vii adusă de un Corb. El o eliberează pe Fiica Soarelui, care, fermecată de curajul său, îi oblojește rănile cu vălul ei cel alb, care se pătează de sângele voinicului, vindecat de iubirea fetei.

Astfel, iubirea lor reprezentată de șnurul alb cu roșu, simbolizează venirea primăverii și iubirea curată.

Cu: Ruxandra Bălașu, Celina Nițu și Alexandra Gabriela Niță

Scenografia: Daniel Divrician

Detalii spectacol copii Povestea Martisorului

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 09 Martie 2019

Program:
11:00 - 12:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Teatrul Coquette

Județ:
Romania

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Calea Calarasilor 94

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL