Spectacole de Weekend la Teatrul Puck | 23-24 Februarie 2019

Micii spectatori clujeni sunt așteptați la finalul acestei săptămâni la Teatrul de Păpuși „Puck” cu două spectacole speciale. Este vorba de feeria rusească „A csuka parancsára”/„La porunca ştiucii”, după T. Tarakovski, (sâmbătă, 23 februarie, de la ora 11) și „Cenușăreasa”, după Frații Grimm (duminică, 24 februarie, de la orele 11 și 12.30).

Sâmbătă, 23 februarie, de la ora 11, pe scena instituției este programat spectacolul „A csuka parancsára”/„La porunca ştiucii”, după T. Tarakovski, în regia lui Zoltán Balló.

Varianta reluată de Varga Ibolya prezintă una dintre cele mai cunoscute povești populare rusești, într-o interpretare tradițională, un excelent exemplu pentru piesele de teatru de păpuși clasice în care primordial este mesajul, ideea fundamentală a basmului, puritatea narației și formarea cât mai precisă a caracterelor.

Cu ajutorul formulelor magice puse la dispoziție de Știucă, Iemeliușka o îmbracă pe mama lui într-o blană împodobită, le primește la masă pe animalele din pădure, cu ajutorul vrăjii transformă iarna rusească în primăvară și reușește s-o facă să râdă pe Fiica Țarului cea fără Zâmbet. El reușește lucruri incredibile foarte ușor, cu zâmbetul pe buze, jucând la acordeon, glumind mereu, fără ca multitudinea de piedici să-i strice cheful și buna dispoziție.

„La porunca știucii” este un spectacol vesel, dinamic, plin de viață, cu o selecție fermecătoare de muzică tradițională rusească, recomandat cu drag tuturor vârstelor.

Scenografia și păpușile sunt realizate de Günter Wallner, iar de restaurarea decorului și a păpușilor s-au ocupat Elena Ilaş și Florin Marin. În distribuție: Dorottya Balogh, Márton Csortán, Szabolcs Domokos, Réka Giriti, László György, Laura Pünkösti și Jenő Urmánczi.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Duminică, 24 februarie, de la orele 11 și 12.30 vor avea loc reprezentații ale spectacolului ,,Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia lui Aureliu Manea, cu adaptarea scenică semnată de Mona Marian.

Abonează-te la Newsletter GOKID!
Îți trimitem Invitații la Evenimente, Newslettere de Weekend și Povestea de Duminică Seara
+ CADOU 

14 Jocuri pentru Dezvoltarea Inteligenței Emoționale

 VREAU! 

Spectacolul se încadrează în tradiția Teatrului de Păpuși „Puck” de a valorifica marile povești ale literaturii universale, impunându-se prin tehnica mânuirii păpușilor, prin decorul și imaginile scenice rafinate și prin alternanța interpretativă marionetă – actor.

Inserțiile din Commedia dell’Arte dau o notă comică întregii povești, iar ilustrația muzicală cuprinde pasaje clasice și preclasice, interpretate live de actorii păpușari.

Spectacolul a avut premiera în martie 1995. De-a lungul anilor, a fost invitat la numeroase festivaluri din țară și din țări ca Ungaria, Polonia, Italia, Ucraina și Spania. Scenariul este semnat de Alex Căprariu, scenografia de Virgil Svințiu și Epaminonda Tiotiu și ilustrația muzicală de Corina Sârbu. Distribuția este formată din Frunzina Anghel, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie.

Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Detalii Eveniment

Perioada:
23-24 Februarie 2019

Ora incepere:
11:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Detalii Locație

Teatrul de Papusi Puck

Oraș:
Cluj Napoca

Adresa:
str. I.C. Brătianu nr. 23

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL