Spectacolele Teatrului „Puck” din weekend: „Lupul interzis” şi „Aventurile lui Paprikajancsi”

Cei mici și cei mari sunt așteptați la finalul săptămânii la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la spectacolele „Aventurile lui Paprikajancsi”/ „Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Vadas Laszlo (sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 11) și „Lupul interzis”, în regia lui Radu Dinulescu (duminică, 4 noiembrie, de la orele 11 și 12.30).

Inspirat din povești populare maghiare dramatizate de Demeter Ferencz, spectacolul „Paprikajancsi kalandjai” este realizat de Asociația „Simeon” din Cluj-Napoca și de Teatrul de Păpuși „Puck”, cu sprijin financiar din partea Fundației „Bethlen Gábor”.

Eroul principal, Paprikajancsi, este vestit pentru curajul, îndemânarea și istețimea lui. Cu aceste calități, el reușește să îl învingă chiar și pe Diavol. E un erou foarte popular, asemenea lui Vitez Laszlo. În acest spectacol are de-a face cu o provocare nemaiauzită: să comunice cu ipostazele complexe ale Femeii din Secuime, un alt personaj al piesei, în limbajul ei aparte. E un spectacol de bâlci, plin de aventură și umor.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 11.

Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Cei doi actori din distribuție (György László și Giriti Réka) interpretează peste 10 roluri. Păpușile au fost realizate de György László și Szabó Tünde.

Spectacolul „Lupul interzis”, realizat după un text original de Patrice Seiler, în viziunea regizorală a lui Radu Dinulescu, a avut premiera la Teatrul Puck în luna mai. Duminică, 4 noiembrie, va avea reprezentații pe scena Teatrului „Puck” de la orele 11 și 12.30.

„Este vorba de un lup, care gonind prin pădurea care îi era casă, din cauza defrișării și nemaiavând nimic în jurul lui, emigrează. Trece marea, străbate ținuturi după ținuturi și ajunge într-o favelă, la marginea unui oraș uriaș”, precizează regizorul spectacolului.

”Povestea poate părea pentru cei mari, însă este creată ca o fabulă și se poate adresa și copiilor, asemeni celor ale lui Fontaine”, adaugă Radu Dinulescu.

Ilustrația muzicală este semnată de Radu Dinulescu, sculptura, de Florin Marin, iar pictura, de Elena Ilaș. În distribuție: Adina Ungur și Ionuț Constantinescu.

Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

041 - LUPUL INTERZIS - rep. 11.06.2018 - NIC_3578

Detalii Eveniment

Perioada:
03-04 Noiembrie 2018

Ora incepere:
11:00

Ora terminare:
12:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Detalii Locație

Teatrul de Păpuși Puck | Cluj-Napoca

Județ:
Cluj County

Oraș:
Cluj-Napoca

Adresa:
str. I.C. Brătianu nr. 23

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL