Spectacolul „Răţuşca cea urâtă” la Teatrul „Puck” Cluj

11:00 - 12:00
Duminică 18 Noiembrie 2018
Cluj-Napoca

Spectacolul „Răţuşca cea urâtă” se joacă la Teatrul „Puck” duminica, 18 noiembrie. Fermecătoarea poveste a lui Hans Christian Andersen despre puiul de lebădă care vine pe lume în cuibul unei rațe domestice va fi prezentată pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Povestea „Rățușca cea urâtă”, a lui Hans Christian Andersen a fost adaptată de Ovidiu Pecican şi pusă în scenă de regizoarea Varga Ibolya. Spectacolul cu același nume a deschis stagiunea 2015-2016 a Teatrului „Puck”, iar premiera a avut loc loc pe 11 septembrie 2015. La scurtă vreme, a fost distins cu premiul de excelență pentru acuratețea scenografică în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls din București.

VEZI TOATE EVENIMENTELE DIN WEEKEND

„Un ou de lebădă ajunge în cuibul unei raţe domestice, iar din acest ou iese un boboc de „raţă” mai mare, mai altfel, mai „urât” decât celelalte răţuşte. Apariţia bobocului „ieşit din rând” o nelinişteşte pe raţa mamă şi stârneşte adversitatea păsărilor din ogradă. Bobocul de lebădă, văzut ca o răţuşcă urâtă, ajunge în curând ţinta tuturor şicanelor, ciupelilor, ironiilor. Marginalizat şi de propriii săi fraţi, bobocul de lebădă nu are altă cale decât fugă în lume, nutrind speranţa că undeva există un loc pentru el”, descrie Varga Ibolya.

Drumul lui duce spre iazuri şi păduri, spre mlaştini şi sălbăticie unde va întâlni fiinţe cuvântătoare şi necuvântătoare, dar nimeni nu va vedea, nu va recunoaşte în bobocul solitar şi ciudat, cu penajul gri, cu capul mare şi ciocul negru, magnifica pasăre din poveştile cu elfi: lebăda. Nici măcar el nu ştie cine este. Urmează momentil mai dramatic al poveştii: apariția cârdului de lebede care se pierde în înălţimile de neatins ale cerului, ca un vis frumos, ca o ultimă speranţă.

Spectacolul „Răţuşca cea urâtă” se joacă la Teatrul „Puck” joi, 5 aprilie

Promisiunea mult aşteptată a metamorfozării se împlineşte sub taina iernii: în oglinda apelor de primăvară şi sub privirea semenilor săi, răţuşca cea urâtă îşi dezvăluie chipul şi adevărata sa natură. Lebăda cea tânără devine reprezentarea frumuseţii absolute, transfigurată de nobleţea suferinţei. Memoria penajului gri, memoria răţuştii urâte, e tributul plătit unui vis împlinit, care şi el pare la fel de trecător precum clipele de coşmar : Pe vremea când eram o răţuşcă urâtă nici în vis nu m-aş fi gândit la atâta fericire!”, precizează regizoarea.

Spectacolul „Răţuşca cea urâtă” se joacă la Teatrul „Puck” joi, 5 aprilie

Scenografia spectacolului îi aparţine lui Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Venczel Péter. Asistent de regie este Angelica Pamfilie. Din distribuţie fac parte actorii: Ramona Atănăsoaie, Frunzina Anghel / Angelica Pamfilie, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Adina Ungur, Călin Mureșan și Andra Ștefan.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 18 Noiembrie 2018

Program:
11:00 - 12:00
12:30 - 13:30

Orasul:
Cluj-Napoca

Detalii Locație

Teatrul de Păpuși Puck | Cluj-Napoca

Județ:
Cluj County

Oraș:
Cluj-Napoca

Adresa:
str. I.C. Brătianu nr. 23

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL