Tatăl și Antreprenoarea. Îi Dau un Peşte sau o Învăţ să Pescuiască?

Acum câteva zile Dora și-a numărat banii pe care i-a primit cu diverse ocazii. Și-a dat seama că îi mai lipsesc 27 RON ca să facă o sumă rotundă. Acea sumă care i se părea foarte frumoasă. Acea suma care o făcea pe ea să se simtă bogată. Să simtă că se poate duce la magazin să-și cumpere ce-și dorește.

A venit și m-a întrebat cum poate să facă rost de acești bani. M-am gândit cum pot să o ajut ca atât acum cat și peste mulți ani să-și poată răspunde singură la această întrebare, să-și poată rezolva singură această nevoie.

Am mers, ca de obicei, la tablă și am rugat-o să-mi scrie ce știe ea să facă. După cum vedeți în poză Dora știe să facă zâne, să facă calcule, să citească, a fost și la actorie, a făcut teatru, balet, a cântat. După aceea am întrebat-o care crede ea că sunt nevoile oamenilor pe care le-a întâlnit/observat ea. Mi-a scris că oamenii vor să mănânce, vor să fie sănătoși, vor să râdă și să fie iubiți.

Acum a început încercarea. I-am spus să se gândească la ce probleme au oamenii în a-și rezolva aceste nevoi și mai mult, să se gândească la acele probleme pe care le poate rezolva ea pentru ceilalți. A stat, s-a gândit și mi-a spus că ea crede că poate:

(1) să-i ajute pe oamenii cărora le este lene să meargă la cumpărături, pentru că ea știe că avem un magazin aproape si le poate face cumpărăturile.

(2) Mi-a mai spus că oamenii nu au mâncare sănătoasă și că ea știe deja să gătească acel tort minunat pe care l-am făcut împreună când am lansat restaurantul „Prăjiturica” (o să vă povestesc cu altă ocazie despre această joacă tare haioasă pe care am făcut-o acum ceva vreme).

(3) Oamenii, de obicei, nu au pe cineva care să le facă glume și mi-a mărturisit sinceră că ea știe să fac glume și să zică bancuri.

(4) Și nu în ultimul rând și-a dat seama că oamenii care au nevoie de iubire, de cele mai multe ori le e rușine să spună că iubesc pe cineva … Și-n închiere mi-a spus că ea poate să-i ajute să facă un cadou persoanei cărora lor le rușine să-i spună că o iubesc.

Avem deci patru idei de startup. Acum trecem la partea de VALIDARE A IDEII.

O să vă țin la curent cu acest proiect.

DISTRIBUIE
Salut sunt Andrei Tudose, antreprenor vocational, tata, sot, copil si barbat! Am parasit Romania in '99 si dupa 6 ani de succes in corporatii am revenit in tara pentru a-mi indeplini visul de a fi antreprenor. Am creat evadeazacunoi.ro din dorinta de a savura viata impreuna cu oameni noi. Am creat deliveringlife.com din dorinta de a da inapoi lumii din bucuria vietii pe care am primit-o. Am creat olteasiandrei.ro din perspectiva pe care am primit-o recreandu-mi relatia cu Oltea, sotia mea. Sustin sistemul de educatie Waldorf si sunt membru fondator gradinitachristophori.ro. Ghidez si sprijin trainerii sa se promoveze eficient si sa isi structureze informatia astfel incat sa cream cursuri online valoroase care livreaza experiente care transforma. Ex: online.gabiurda.ro. CEA MAI MARE BUCURIE de pana acum au fost cei 2 copii care au aparut in viata mea / noastra si mi-au aratat miracolul vietii pas cu pas, secunda cu secunda. Te aştept pe blogul meu: andreitudose.com.
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU