TIC PITIC – Zilele Small Size, eveniment pentru copii 0-6 ani

TIC PITIC – Zilele Small Size, eveniment pentru copii 0-6 ani cu povesti senzoriale si spectacole de teatru, conferinte pentru parinti si ateliere artisti.

Artele nu țin cont de vârstă, ci de curiozitate! Teatrul Ion Creangă organizează, în perioada 29-31 ianuarie, cea de-a doua ediție a TIC PITIC – Zilele Small Size, un eveniment dedicat celor mai tineri spectatori: copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani. Derulat cu scopul de a promova importanța și beneficiile Educației Timpurii prin teatru, TIC PITIC propune povești senzoriale croite pe măsura celor mici, dar și activități conexe, dedicate adulților.

Timp de trei zile, sala de spectacol a Centrului Național al Dansului București – gazda evenimentului – se va transforma într-un spațiu al imaginației și bucuriei. Tinerii exploratori cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani vor călători pe planete îndepărtate („De-a Micul Prinț”), vor lua lecții de zbor și dans în lumi închipuite („Zbor prin povești”) și vor porni în aventuri alături de cei mai curajoși iepurași („Fără frică”). Pentru micuții cu vârsta sub 3 ani, programul include o producție invitată – „Mic sau Mare?”, spectacolul fiind susținut de Trupa Arcadia – Teatrul Regina Maria din Oradea.

Însă nu doar copiii vor avea parte de surprize, ci și părinții, care sunt invitați sâmbătă, 30 ianuarie, ora 11.00, să participe la conferința „Cât de mult e prea mult? Educația – între dorințele părinților și nevoile copiilor”. Moderată de psihoterapeutul Cătălina Hetel, conferința se desfășoară cu participarea psihologului Anca Ganciu, specialist în psihoterapie familială. Părinții sunt încurajați să participe la conferință împreună cu copiii lor, pentru aceștia fiind organizat în regim gratuit atelierul „Făină, apă, sare ce să fie oare?”.

Totodată, în premieră în cadrul TIC PITIC, Teatrul Ion Creangă organizează un workshop pentru artiști. Programat vineri, 29 ianuarie, cu începere la ora 11.00, workshopul „Teatrul pentru copii între 0 și 6 ani – un punct de plecare” este susținut de actorii Carmen Palcu Adam și Voicu Hetel și se adresează tinerilor artiști interesați să dezvolte competențe specifice în domeniul artelor spectacolului pentru copii.

Evenimentul Zilele Small Size se înscrie în activitatea extinsă a proiectului internațional Small Size, performing arts for early years, finanțat în cadrul Programului Europa Creativă 2014-2018. Evenimentul anual, organizat în ultimul weekend din luna ianuarie, a avut loc pentru prima dată în 2015, în numeroase orașe din lume (din Helsinki până în Madrid, din Londra până în Salzburg, din București până în Mexic). În 2016, activitățile sunt susținute simultan în 30 de teatre, pe 3 continente, pentru a crea un eveniment mondial unic.

PROGRAM TIC PITIC – Zilele Small Size

Vineri, 29 ianuarie

11:00 – 15:00 | Workshop pentru artiști „Teatrul pentru copii între 0 și 6 ani – un punct de plecare”, Coordonatori: Carmen Palcu Adam și Voicu Hetel;

Consultant psihoterapeut: Cătălina Hetel

18:00 – 18:30 | „Mic sau Mare?”, spectacol de teatru (0-3 ani),

Trupa Arcadia, Teatrul Regina Maria, Oradea

Sâmbătă, 30 ianuarie

11:00 –13:00 | Conferință pentru părinți „Cât de mult e prea mult? Educația – între dorințele părinților și nevoile copiilor” & Atelier de creativitate pentru copii „Făină, apă, sare – ce să fie oare?” (3-6 ani), Moderator conferință: Cătălina Hetel, psihoterapeut; Invitat: Anca Ganciu, psihoterapeut; Coordonatori atelier: Voicu Hetel și Andra Mirescu;

17:00 – 17:30 | „Fără frică”, spectacol de teatru (3-6 ani)

19:00 – 19:30 | „Fără frică”, spectacol de teatru (3-6 ani)

Duminică, 31 ianuarie

11:00 – 11:40 | „Zbor prin povești”, spectacol de teatru-dans (3-6 ani)

13:00 – 13:40 | „Zbor prin povești”, spectacol de teatru-dans (3-6 ani)

17:00 – 17:45 | „De-a Micul Prinț”, spectacol de teatru (4-6 ani)

19:00 – 19:45 | „De-a Micul Prinț”, spectacol de teatru (4-6 ani)

Eveniment găzduit de Centrul Național al Dansului București

Detalii Eveniment

Perioada:
29-31 Ianuarie 2016

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL