Un Cadou Prețios. O Poveste Terapeutică cu Căluți Fericiți despre Apreciere și Responsabilitate

La Povestea de Duminică Seara #64 de astăzi îi însoțim pe cei mici în lumea viselor cu Un Cadou Prețios, poveste terapeutică care îi va învăța pe copii să aprecieze ceea ce au, să devină responsabili atât pentru lucrurile care le aparțin cât mai ales pentru ființele de care trebuie să aibă grijă.

UN CADOU PREȚIOS

Darius era un băiat dintr-o familie foarte bogată care trăia la țară la o fermă ca-n povești. El avea mai multe jucării decât ți-ai putea imagina. Familia lui avea o mulțime de bani și, ori de câte ori îi lui Darius îi plăcea o jucărie, părinții o cumpărau fără să se gândească de două ori.

Însă Darius nu avea idee cât costau toate lucrurile pe care le primea și de aceea nici nu se deranja să aibă grijă de ele. Nu își dădea seama cât de dificil era pentru alți părinți să le cumpere copiilor lor jucăriile pe care el le avea.

Obișnuit cu toate jucăriile și lucrurile pe care le primea, a venit vremea când Darius a început să își dorească ceva diferit. Unul dintre unchii săi a cumpărat un cal frumos pe care i l-a dăruit lui Darius ca pe ceva neobișnuit. Era un murg frumos și mândru, de culoare maro-roșcat și cu o coadă neagră strălucitoare. Darius era foarte încântat că avea un cal atât de frumos. În scurt timp a învățat să îl călărească și petrecea mult timp în șa, făcând plimbări lungi la ferma părinților.

După un timp însă a început să își trateze calul la fel de rău cum o făcea cu jucăriile lui. Din pricina neglijenței și indiferenței lui Darius, căluțul s-a îmbolnăvit în scurt timp. Fiind însă vorba despre o ființă, Darius a devenit pentru prima oară îngrijorat pentru ceva ce îi aparținea. Se vede treaba că Darius își iubea de fapt căluțul iar propunerea părinților de a-i lua un nou cal nu l-a interesat.

Într-o zi, când Darius se întorcea în mașina părinților lui de la școală, a văzut o fetiță de vârsta lui care mângăia un cal bălțat pe un câmp din apropierea casei lui. Darius nu o cunoștea pe fetiță pentru că părinții ei erau săraci și nu vorbeau cu părinții lui. El a observat că atât calul cât și fetița erau foarte fericiți împreună. Odată ajuns acasă a simțit nevoia să afle mai multe despre fetiță. El s-a urcat pe bicicletă și s-a apropiat de casa fetiței. Din depărtare el a înțeles de ce calul fetiței arăta grozav. Fetița nu își biciuia calul, lucru pe care Darius îl făcea foarte des. Fetița îi dădea de mâncare și de băut chiar ea, îl mângâia și îi vorbea cu blândețe.

Darius a privit fascinat cum se înțelegea fetița cu calul ei și a admirat-o pentru felul în care își îngrijea cu mânuțele ei calul, pentru atenția pe care i-o acorda.

Experiența l-a schimbat mult pe Darius care și-a dorit și el să fie ca fetița cu calul bălțat, să aibă și el un cal îngrijit și fericit. Cum nu știa exact cum să facă asta, și-a luat inima în dinți și s-a dus la fetiță, pe care a aflat că o chema Delia, și a rugat-o să îl învețe ce să facă.

El a aflat de la fetiță nu doar cum să își îngrijească căluțul. Pentru că ea nu era dintr-o familie bogată, avea jucării și lucruri puține dar la care ținea foarte mult și pe care le îngrijea. Acestea erau speciale pentru Delia și se bucura de ele mai mult decât se bucura vreodată Darius de ale lui. A fost uimit să afle încă un motiv pentru care Delia le purta de grijă jucăriilor. Din când în când ea se întâlnea cu prietenele ei din sat și făceau schimb de jucării. Cum își dorea să primească jucării cât mai frumoase și mai îngrijite, și ea avea grijă să ofere la schimb jucării cât mai arătoase!

Pentru că își dorea să petreacă mai mult timp cu Delia, încet încet a început să renunțe la o parte din jucării, pe care le-a dăruit copiilor nevoiași din sat. A păstrat doar câteva mai dragi, de care parcă s-a atașat și mai mult.

Câteodată lui Darius îi era greu să își îngrijească calul. Când însă acesta a devenit puternic și frumos, Darius a început să țină atât de mult la el încât simțea că efortul depus nu era niciodată prea mare.

 Δ

Abonează-te la Newsletterul Gokid! și primește în fiecare duminică direct în căsuța ta de email Povestea de Duminică Seara!

 Δ

Povestea de astăzi este susținută de Ara Toys. Dă-i copilului tău ocazia să se bucure de experiența lui Darius la Ferma Căluților!
Oferă-i un set Playmobil special de care copiii cu vârste de peste 4 ani se vor atașa și cu care vor putea recreea în nenumărate și creative moduri povestea lui Darius, vor îngriji căluții și vor pleca în aventuri de poveste în jurul fermei! Vezi detaliile produsului aici.

Poveste adaptată după Charlie and the Horse.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU